Celsius, Borçlu Olduğu İki DeFi Platformuna Bir Ödeme Daha Yaptı!

Likidite sorunları nedeniyle müşterilerin kripto para çekme işlemlerini durduran sorunlu kripto kredi kuruluşu Celsius Network, DeFi platformları Aave ve Compound’a olan borcunun 95 milyon dolarını ödedi.

Celsius, DeFi Platformlarına Kilitlediği 172 Milyon Dolar Teminatı Geri Aldı

Bu hamle, platformlarda teminat olarak kilitli tutulan 172 milyon dolarlık teminatı serbest bıraktı. Şirket, geçen hafta Maker platformunda benzer bir finansman yönetimi taktiği kullanarak 480 milyon dolarlık teminatı serbest bırakmıştı.

Nansen Portföy izleyicisindeki veriler, Celsius’a bağlı bir cüzdanın çeşitli işlemlerde MakerDAO’nun dolara sabitlenmiş stablecoin’i DAI’ye 35 milyon dolar ve Circle’ın USDC stablecoin’ine 40 milyon dolar aktardığını gösteriyor.

Blockchain işlem takipçisi Etherscan’daki verilere göre, cüzdan ayrıca Pazar günü geç saatlerde Aave protokolüne USDC cinsinden 20 milyon dolar daha ödedi.

Şirket ayrıca Aave üzerinde faiz getiren bazı tokenlerini 1.647 WBTC (yaklaşık 33 milyon dolar) ve 1.6 milyon dolarlık BAT ve xSUSHI tokeni karşılığında sattı.

Yapılan ödemelerle Celsius, borç teminatının bir kısmını geri almış oldu. Cuma gününden bu yana firma, mevcut fiyatlarla 172 milyon dolar değerinde olan 8.436 wrapped Bitcoin’i (WBTC) geri aldı. Ayrıca Compound protokolünün yerel tokenı olan COMP’tan da yaklaşık 700.000 dolar tahsil etti.

Bununla birlikte, şirket şimdi kredilerine karşı teminat olarak rehin verdiği dijital varlıkları geri almak için DeFi protokollerine olan borcunun geri kalanını ödeme yolunda görünüyor.

DeFi veri platformu Zapper’ın veri tablosuna göre, bu hamlelerden sonra firmanın Aave ve Compound’a olan borcu geçen Cuma günü itibariyle 235 milyon dolardan 140 milyon dolara geriledi.

Celsius’un bu kredilere karşı kilitlediği teminat 950 milyon dolardan 680 milyon dolara düştü ve bu miktarın şirketin borcunun geri kalanını tamamen ödemesi halinde teorik olarak serbest bırakılması gerekiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!