Citigroup Bir Kripto Para Projesine Yatırım Yaptı: İşte Yatırımın Miktarı!

Citigroup Inc. girişim sermayesi yatırım ekibi ilk dijital varlık seed yatırımını Hong Kong merkezli bir dijital varlık yönetim firmasına yaptı.

Citigroup’un Girişim Sermayesi Yatırım Kolu, Xalts İsimli Projeye Yatırım Yaptı

Citigroup, HSBC Holdings’de eski bir trader ve Meta Platforms Inc. şirketinde eski bir yönetici tarafından kurulan xalts için 6 milyon dolarlık ilk sermaye finansman turuna ortak oldu.

Facebook ve Spotify gibi teknoloji şirketlerini finanse eden Kaliforniya merkezli risk sermayesi şirketi Accel, finansman turuna eş sponsorluk yapan diğer firma oldu. Citi Ventures yatırım yaptığı miktarı açıklamadı. Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve diğer hedge fon yöneticileri de yatırımcılar arasındaydı.

Xalts, bu yıl kripto para fiyatlarındaki düşüşten sonra bile dijital varlık ekosistemine kurumsal katılımın arttığını söyleyerek bundan faydalanmaya çalışıyor.

Firma, küresel borsalarda listelenen yatırım fonları ve ETF’ler de dahil olmak üzere dijital varlıklarla bağlantılı birden fazla fon ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Citi Ventures’ın genel müdürü Luis Valdich konuyla ilgili verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Dünya çok değişti, makro koşullar malum ve tabii ki piyasalar da bunun bir sonucu olarak olumsuz etkilendi. Açıkçası, sermayenin nereye ve nasıl dağıtılacağı konusunda çok ihtiyatlıyız, ancak yalnızca dijital varlıkların dışında değil, aynı zamanda kalıcı olduğuna inandığımız dijital varlık alanı içinde de birçok fırsatla kesinlikle aktifiz.”

xalts’ın kurucu ortağı ve baş yatırım sorumlusu Ashutosh Goel, verdiği bir röportajda firmasının Dubai, Singapur ve Yeni Delhi dahil olmak üzere birçok yere genişlemekte olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!