Dev Yatırım Bankasından Kripto Borsasına Uyarı: ‘SEC Bu Bitcoin Borsasına Yaptırım Uygulayabilir!’

Alman Yatırım Bankası Berenberg yayınladığı bir araştırma raporunda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yakında Coinbase’e karşı yaptırım kararı alacağını ve bu kararın düzenleyici kurumun Bittrex ve Kraken’e karşı aldığı kararlara benzemesinin muhtemel olduğunu söyledi.

SEC Coinbase’e Yaptırım Kararı Uygulayabilir

Berenberg, Coinbase’in 736 milyon dolarlık ilk çeyrek net gelirinin en az %37’sinin işlem ücretlerinden ve Bitcoin (BTC) dışındaki kripto tokenlerin alım satımıyla elde ettiği marjlardan ve stake hizmetlerinden geldiğini tahmin ediyor.”

Analist Mark Palmer, Coinbase’in USD Coin’den (USDC) elde edilen faiz geliri ve saklama gibi diğer bazı gelir akışlarının da yakın gelecekte SEC’in kripto endüstrisi ağına takılabileceğini” sözlerine ekleyerek, “En azından, bu gelir kaynakları muhtemelen komisyonun yakında açmasını beklediğimiz yaptırım davasında SEC tarafından hedef alınacaktır diye yazdı.

Notta, Coinbase’in 31 Mart’ta sona eren 12 aylık dönemde elde ettiği net gelirin yaklaşık %86’sının ABD’deki operasyonlarından gelmesi nedeniyle, ABD’den başarılı bir şekilde uzaklaşmanın kripto borsası için zor bir iş olacağı belirtildi.

Berenberg, Coinbase hisselerini açığa satmanın çok riskli bir işlem olduğunu, özellikle de halka açık kısmının yaklaşık %23’ünün zaten açığa satıldığını söyledi.

Açığa satış, bir fiyatın düşeceğine dair bahis oynamanın bir yoludur. Bir yatırımcı bir menkul kıymeti ödünç alır ve fiyatın düşeceği umuduyla satar.

Daha sonra menkul kıymeti geri satın alır ve borç verene iade eder. Borç alan kişi haklı çıkarsa aradaki farkı cebe indirebilir ya da haksız çıkarsa aradaki farkı ödeyebilir.

Wall Street devi Citi, bu ayın başlarında Coinbase için fiyat hedefini 80 dolardan 65 dolara düşürerek düzenleyici belirsizliği gerekçe gösterdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!