El Salvador’dan ABD’ye Bitcoin Tepkisi!

ABD senatosundaki ilgili komite, Çarşamba günü El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ABD hükümeti tarafından incelenmesi ile ilgili yasa tasarısını kabul ederek senatoya sundu.

“El Salvador’da Kripto Para Hesap Verebilirliği (ACES) Yasası” geçtiğimiz şubat ayında Senatörler James Risch, Bob Menendez ve Bill Cassidy tarafından sunulmuştu.

“ABD’nin Bizden Bu Kadar Çok Korkacağını Düşünmezdim!”

Daha öncede bu tasarıya tepki gösteren El Salvador başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “En çılgın rüyalarımda bile asla ABD Hükümetinin bizden bu kadar korkacağını düşünmezdim” dedi.

Söz konusu tasarı Şubat ayında ilk kez sunulduğunda El Salvador’un içeride uyguladığı politikaların Amerika’nın işi olmadığını ima eden Bukele, bu düşüncelerini yineleyerek paylaşımına devam etti:

“ABD Hükümeti özgürlükten yana DEĞİLDİR ve bu kanıtlanmış bir gerçektir. Bu yüzden özgürlüğü savunacağız. Oyuna başla! ‘Bitcoin is FU Money’! “

El Salvador Başkanı Bukele paylaşımlarının altına söz konusu yasa tasarısının bir örneğini eklemeyi de ihmal etmedi.

ACES Yasası Nedir?

Şubat ayında sunulan “ACES Yasası” ABD’nin El Salvador’dan gelen havalelerin izlemesi gerektiğini içeriyor.

Tasarıyı sunan senatörlerden biri olan James Risch tasarının komiteden geçmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

” El Salvador’un Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmesinin ABD finansal sistemi için bir risk oluşturup oluşturmadığını öğrenmek ve bu olası riskleri azaltmamız önemlidir.”

Bitcoin Tahvillerinde Son Durum Ne?

Bukele, ülkenin Bitcoin destekli tahvil ihracı yoluyla 1 milyar dolar artıracağını duyurmuştu. Ancak Mart ayında çıkması planlanan Bitcoin tahvilleri ertelenmişti.

Bu konuda da konuşan Bukele “Tahvil ihracındaki kısa süreli gecikme, sadece emeklilik reformuna öncelik vermemiz ve bunu daha önce Kongre’ye göndermemiz gerektiği için yaşanıyor.” dedi.

Bukele, Bitcoin tahvilleri ile ilgili Binance CEO’su Changpeng Zhao ile bugün bir görüşme yapacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!