Ethereum (ETH) Tarihindeki En Büyük Tasfiyelerden Biri Yaşandı! Fonlamada Son Durum Ne?

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) son dönemde ciddi bir eleştiri bulutunun altındaydı. ETH, sadece ABD Dolarına karşı değil aynı zamanda lider kripto para birimi Bitcoin’e (BTC) karşı da ciddi bir düşüş yaşadı.

Bu durum, yaklaşan ETH 2.0’ye rağmen yatırımcıları korkuttu ve ETH odaklı bir belirsizlik yaşattı. Şimdi ise ETH için büyük bir değişim yaşanmış gibi gözüküyor.

Short ETH Pozisyonları, Toz Oldu!

Ethereum son 24 saat içerisinde %6 yükseliş yaşarken bu yükseliş oranı ile BTC’yi bile geride bıraktı. Bunun sebebi ise ETH’nin tarihindeki en büyük short likidasyonlarından birisi olabilir. Short yani düşüş odaklı pozisyonlar konusunda ETH son 24 saat içerisinde zirve olarak gösterilebilecek bir durum yaşadı.

Coinglass tarafından aktarılan verilere göre, son ayların en büyük likidasyonu yaşandı. Neredeyse 800 milyon dolarlık short odaklı ETH pozisyonu, tasfiye oldu.

Son Durum Ne?

Öte yandan Glassnode verileri incelendiğinde Bitcoin’deki fonlama oranının yeşil bölgede olduğu yani Long pozisyonların fazla olduğu görülüyor. Dün yükseliş öncesi kırmızıda olan fonlama oranının yükselişten sonra yeşile geçmesi long pozisyonların arttığı anlamına geliyor.

Fiyatın genellikle fonlama oranı yönünün tersine hareket ettiği biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!