Hazine ve Maliye Bakanlığının Bitcoin (BTC) Açıklaması Ne Anlama Geliyor? Uzmanlar Yorumladı!

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün yayınladığı bir basın açıklamasında beklenen bombayı patlattı. Kripto paralara yönelik regülasyon veya vergilendirme getirileceği haberi bir süredir kulislerde zaten konuşulmaktaydı. Ancak Bakanlık nezdinde böyle bir açıklama yapılması bunun çok yakın olduğunu gösteriyor.

İsmail Hakkı Polat Yorumladı

Peki uzmanlar kripto para sektörünü yakından ilgilendiren bu haber hakkında ne düşünüyor? Akademisyen İsmail Hakkı Polat, konu hakkında yayınladığı tweet dizisinde bunun aslında tüketiciyi korumaya yönelik bir adım olabileceğinin altını çizdi.

Polat’ın beklentisi ise ilk başta kripto para alım satım platformlarına yönelik düzenlemeler olması yönünde. Vergi konusunda ise küresel çapta başka ülkelerin veya düzenleyici kurumların izinden gidilebileceğini belirten Polat, bunun için kripto paraların hangi tanımlaya gireceğinin de kesinleşmesinin gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda kripto paraların emtia, hisse senedi, ödeme aracı veya para birimi şeklinde farklı ihtimallere sahip olması, vergilendirmeyi de değiştirecektir. Polat, verginin geleceğine kesin gözüyle bakılsa da bunun için düzenli ve dikkatli bir çalışma gerektiğini vurguladı.

Şafak Kayran ise bu açıklamanın düzenlemelerle ilgilenen SPK yerine Hazine ve Maliye Bakanlığından gelmesinin, vergiyi akıllara getirdiğini hatırlattı. Burada yatırımcının ağır vergi veya regülasyon ile küstürülmesi ihtimaline değinen Kayran, iyice irdelenip bir karar verileceği düşüncesinde.

Stratrade ise regülatörlerin bu konuda hızlı davranabileceğini ve “fındığı balyozla kıracağını” düşündüğünü vurguladı.

Telegram üzerinden konu ile ilgili ses kaydı yayınlayan Yusuf Numanoğlu’nun açıklamalarına ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://t.me/yusufnumanoglu/629

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)