Korkulan Oldu: Ripple’da “Patron” Yine XRP Satışlarına Başladı!

Ripple, ABD’nin en önemli finansal regülatörlerinden birisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet satışları nedeniyle dava edildi.

Bu davada Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortağı Chris Larsen iddianamede yer aldı. Devamlı olarak XRP satışı yapan diğer kurucu ortak Jed McCaleb’in dava edilmemesi ise toplulukta şaşkınlık yarattı.

McCaleb Yine XRP Satıyor!

Ripple kurucularından olan ancak daha sonra Stellar’ı (XLM) hayata geçiren Jed McCaleb, 25 gündür tek bir XRP bile satmadı.

Elinde milyarlarca adet XRP bulunduran McCaleb’in yapılan anlaşma gereği ticari hacme göre satış yaptığı biliniyordu. Ancak dava açılmasından sonra XRP satışlarını durduran McCaleb’in bir daha XRP satmayacağı düşünüldü. Bu düşünceler ise 18 Ocak tarihi itibarıyla boşa çıktı.

25 gündür hiçbir satış yapmayan Jed McCaleb’in Tacostand cüzdanı yeniden XRP satışlarına başladı. 18 Ocak tarihi itibarıyla 28,6 milyon adet XRP satan McCaleb, 9,747 milyon XRP için de satış emri verdi. Bu da basın saati itibarıyla 7 milyon doların üzerinde satış yapıldığına işaret ediyor.

McCaleb, XRP Fiyatının Yükselme Fırsatını Kaçırmadı

McCaleb’in tam da XRP fiyatının hareketlenmeye başladığı bir anda satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı. Ripple CEO’sunun yeni atanan SEC Başkanı Gary Gensler’ı mutlulukla karşılamasından sonra XRP fiyatı da %10 ve üzeri yükseliş elde etti.

McCaleb ise artan hacimden faydalanmak için böyle bir satış gerçekleştirmiş olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (6)