NFT’lere Yönelik Google Aramalarında Yüzde 300 Artış Görüldü!

2020 yılı Ethereum tabanlı DeFi ekosisteminin patlama yaşamasını sağladı. Bu durum ETH fiyatının yükselmesini sağlarken aynı zamanda işlem ücretlerinin de rekor kırmasına neden olarak aslında yatırımcılarda karmaşık duygulara yol açtı. 2021 yılında ise DeFi sektörünün yarattığı furyayı bu sefer NFT’lerin üstlendiği görülüyor.

NFT’ler Rekora Doymuyor

Non-Fungible Token olarak bilinen çoğunlukla Ethereum ağı tabanlı bu varlıklar, genellikle koleksiyon ürünleri veya sanat odaklı olarak üretilip satılmakta. Ünlü sanatçıların kendi eserlerini NFT olarak satarak gelir elde etmesi ise son döneme damga vurmaya devam ediyor. Kısa süre önce ünlü sanatçı Beeple tek bir NFT’sini 69 milyon dolara satarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Bu da aslında NFT sektörünün ulaştığı çılgınlığın boyutlarını ortaya koymakta.

Google Trends verilerine göre sadece ABD’deki NFT aramaları bile %300’e varan bir artış yakaladı. Birçok analist bu NFT çılgınlığını 2017 yılındaki ICO çılgınlığına benzetiyor. Ancak Google verilerine göre NFT’lerin aranma oranı, ICO’ların o tarihlerde aranma oranlarının da üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao dün katıldığı bir röportajda bazı NFT’lerin değerinin sıfırlanacağını vurgulasa da şu an bu çılgınlık hız kesmeden sürüyor. Beeple gibi ünlü sanatçıların eserlerinin değerini koruyacağına ise kesin gözüyle bakılmakta. Yine de böyle patlama yaşayan bir alanda yakında çok fazla can yanacağını tahmin etmek de hiç zor olmasa gerek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!