Olumlu Haber Sonrası XRP Sert Yükseldi: Uzman Avukat Davadaki Son Gelişmeyi Değerlendirdi

Ripple’ın iki yöneticisi ile SEC arasındaki davada yeni bir gelişme yaşanması ile birlikte XRP fiyatı genel kripto para piyasasından farklı hareket etmeye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi yargıcı Analisa Torres, şirketin “adil bildirim savunması” yapmasına izin vermeye karar vermişti.

Diğer bir deyişle, Ripple, SEC’in şirketin ABD yasalarını çiğniyor olabileceğine dair kendilerine herhangi bir uyarıda bulunmadığını iddia edebilecek.

Daha önce bilindiği üzere Ripple, SEC’e token satışı konusunda satış öncesi danıştığını savunuyordu.

XRP Fiyatı Genel Kripto Para Piyasasından Ayrıştı

Son gelişme ile birlikte altcoinin SEC’e karşı bir avantaj elde ettiğini düşünen Ripple topluluğu gelişmeleri sevinçle karşıladı. Gelişme hakkında konuşan avukat Jeremy Hogan şunları söyledi:

“SEC’in Ripple’ın adil bildirim savunmasının geçersiz olduğuna dair talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bu, uzun süredir beklediğim bir haber. İşte şimdi SEC’in kaybedecek bir şeyi var!”

Davanın seyrindeki bu gelişmenin ardından altcoinin fiyatı gece keskin bir şekilde yükseliş gerçekleştirdi.

Buna ek olarak XRP, uzun bir aranın ardından piyasa değeri olarak dünyanın en büyük kripto paraları arasına yeniden girdi (stablecoin’ler hariç tutulduğunda).

Bununla birlikte Ripple CEO’su Brad Garlinghouse son gelişmeyi şirket için büyük bir zafer olarak nitelemişti. Ancak yasal sürecin halen devam ettiğini hatırlatmak gerekiyor.

Ripple fiyatının dava sonrası hareketlerini gösteren grafik.

Ripple 0.84 dolara kadar tırmandı ancak buradan düşüş yaşadı. Bu yazının yazıldığı anlarda altcoinin fiyatı son 24 saatteki %6.32’lik yükselişi ile birlikte 0.78 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!