SEC, Spot Bitcoin ETF Başvurusu ile İlgili Yeni Bir Karar Aldı!

Reuters’in haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, onaylasaydı bir ilk olacak olan spot Bitcoin borsa yatırım fonunu değerlendirme kararını erteledi.

SEC, Ark Invest’in Bitcoin ETF’si Hakkındaki Başvurusunu 30 Ağustos’a Erteledi

Komisyonun Cathie Wood’s Ark Invest ve 21Shares’in ortak ETF başvurusuna yeşil ışık yakıp yakmayacağına 30 Ağustos’a kadar karar vermesi gerekecek.

Erteleme nedenine göre, komisyonun söz konusu başvuruyu değerlendirebilmesi için yeterli ek süreye ihtiyacı var.

Erteleme, SEC’in Grayscale’in Bitcoin Trust’ını bir ETF’ye dönüştürme girişimini reddetmesinin ardından geldi. Grayscale’in başvurusunun reddedilmesinin ardından şirket bundan oldukça rahatsızlık duymuş ve SEC’i dava etme olasılığının masada olduğunu bildirmişti.

Bununla birlikte SEC, birçok kripto paranın aslında birer menkul kıymet olduğunu ve bu yüzden kendi yetki alanlarında değerlendirilmeleri gerektiğini düşünüyor.

SEC, bir kripto paranın bir menkul kıymet olup olmadığı konusunda ise net bir tavır sergiliyor. SEC başkanı Gary Gensler, kısa bir süre önce yaptığı açıklamasında bu tür bir soruya cevap vermişti. Gensler, eğer bir coin için başlangıçta ön satış yapılarak ve para olarak yatırım toplanmışsa bu tür kripto varlıklar menkul kıymet olarak değerlendirilmeli şeklinde düşüncelerini paylaşmıştı.

Gensler’ın bu açıklamasına göre birçok kripto varlık menkul kıymet sınıflamasına giriyor. Bunlar arasında özellikle halen mahkemesi devam eden Ripple da bulunuyor.

Ancak dikkat çekici bir biçimde, Bitcoin hiçbir şekilde Gensler’ın açıklamasına uymadığı için menkul kıymet olarak değerlendirilmeyecektir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!