Son Günlerde İyi Performans Gösteren Bitcoin (BTC) Fiyatı İçin Uzmanlar Ne Diyor?

Kripto para piyasasındaki boğa beklentileri özellikle 26 Temmuz tarihinde yaşanan beklenmeyen yükseliş ile geri döndü.

Bitcoin fiyatı 6 haftadan sonra ilk defa 40.000 dolar seviyesinin üzerine kadar çıktı ve yatırımcısını memnun etti. BTC, 26 Temmuz tarihinde 40.581 dolara kadar yükselse de Amazon’dan gelen yalanlama bir anda sert bir satış baskısına kapı araladı.

Bitcoin Düşse de Umutlar Bitmedi

Amazon, CITY A.M tarafından yayınlanan ve şirketin Bitcoin ödemeleri kabul edeceğine değinen haberin gerçekleri yansıtmadığını, şu an için böyle planları olmadığını vurguladı.

Bu haberin tetiklediği satış baskısı ise fiyatın gün içerisinde 36.000 dolara kadar çekilmesine yol açtı.

ExoAlpha uzmanı ünlü analist Elie Le Rest ise konu hakkında yaptığı açıklamada Amazon haberinin 2020 yılında gelen PayPal haberine benzer olduğunu ifade etti. Bilindiği gibi o döneme Paypal haberi, kripto para piyasasında boğa ateşini alevlendiren en büyük olay olmuştu.

Ünlü isim, Amazon haberinin doğru çıkması durumunda ikinci bir boğa piyasasının başlayabileceğinin de altını çizdi ancak ne yazık ki bu haber şu an için doğru değil. Uzmanlar haber hakkında Amazon tarafından yalanlama gelmiş olsa bile aynı durumun Paypal için de yaşandığını ifade ediyor. Paypal resmi açıklama öncesi çıkan iddiaları yalanlamış ve birçok iddia çıksa bile kripto para ödemelerini başlatmayacaklarını söylemişti.

Tıpkı buna benzer bir durum olarak ilerleyen süreçte Amazon’un kripto para ödemelerini aktif edeceğini düşünen bir çok analist var.

Le Rest, Bitcoin fiyatının düşüşe rağmen şu an hala olumlu bir trend arasında yer aldığını düşünüyor. Uzman isme göre 35.000 dolar ila 40.000 dolar aralığında kalınması, BTC’nin en azından şu an için lehine ve sert düşüşleri engelleyebilir. Özellikle 33.500 doların önemli bir destek olduğu ifade edilirken bu destek altında olacak kapanışların fiyatı tekrar 30.000 dolar altına taşıyabileceği düşünülüyor.

Şu an için BTC’de olumlu bir tablo görülürken, fiyatı 46.000 dolarlara kadar taşıyacak önemli direncin ise 40.600 – 41.600 olduğunu söylemek mümkün.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!