Twitter Elon Musk’a Karşı Savunmaya Geçti!

Geçtiğimiz haftalarda Twitter hisselerinden satın alan Tesla CEO’su Elon Musk, bir kaç gün önce de platformun tamamını satın almak istediğini açıklamıştı.

Musk’ın teklifine karşı Twitter yönetim kurulunun ne karar alacağı merak konusu olmuştu.

Twitter yönetim kurulu Elon Musk’ın platformun tamamını satın almasını engellemeyi amaçlayan bir plan uygulamaya koydu.

Twitter, Cuma günü yaptığı açıklamada Musk’ın satın almasını engellemek için “zehirli hap” politikasını devreye soktu.

Finans dünyasında zehirli hap olarak bilinen uygulama şirketlerin çoğunluk hisselerini kaybetmemek için başvurduğu bir yöntem olarak biliniyor ve şirket hissedarlarına indirimli olarak ek hisse satın alma hakkı veriyor.

Twitter bu yöntem ile Musk gibi şirket hisselerinin çoğunluğuna sahip olmak isteyen kişi veya kurumları engellemiş oluyor.

Musk’ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15’inden fazlasını satın alması durumunda devreye girecek olan zehirli hap planının uygulanabilir olacağı belirtildi.​​​​​​​

Twitter’ın planı, yapılan açıklamaya göre 14 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olacak.

Twitter yönetim kurulunun aldığı bu önlemin Musk’ın satın alma girişimini durduramayacağı ancak satın alma işlemini daha da zorlaştıracağı değerlendiriliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hisse alımları ile platformun en büyük hissedarı olmuştu.

Halen Twitter’ın ’ın en büyük hissedarı olmasının yankıları devam ederken dünyanın en zengin insanı Elon Musk Twitter’ın tamamını satın almayı teklif etmişti.

Musk, hisse başı 54.20 dolardan toplam 43 milyar dolar ödemeyi teklif etmişti.

Ayrıca Twitter’ın eski hissedarları, Elon Musk’ın hisse alımını geç duyurarak şirketin hisselerinin yükselmesini önlediğini ve bu sebeple bazı eski hissedarların zarara uğradığını iddia ederek Musk aleyhine New York eyalet mahkemesinde şikayette bulunmuştu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!