binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnaliz2017 Yılında Yapılan Hata Yine Gündemde! - Evi, Arabayı Tarlayı Satanlar Bakın...

2017 Yılında Yapılan Hata Yine Gündemde! – Evi, Arabayı Tarlayı Satanlar Bakın Ne Diyor! – Sakın Ama Sakın Aldanıp Bunları Yapmayın!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2017 yılında çok sayıda Türk asıllı insanın da aralarında bulunduğu on binlerce kişi evini, arabasını, tarlasını ve elindeki cep telefonunu bile satarak elindeki tüm varlıklarını kripto para birimi Bitcoin’e yatırmıştı. O zamanlar piyasada olanlar hatırlar, bu kişiler son döneme kadar – hâlâ ısrarla bunu söylüyorlar – hatalı yatırım yaptıklarını kabul etmemiş ve ‘Çiftlik Bank skandalı 2’ olarak adlandırdıkları bu olayda milyarlarca dolar kaybetmişlerdi.

20.000 dolar seviyesi ve civarından ‘hatalı yatırım’ yapan bu ‘yatırımcılar’ arasından bazıları iddialara göre intihar etmiş, bazıları bunalım geçirmiş ve bir kısmı da iflas etmişti. Bir kısmı 10 bin dolarlı seviyelerden zararına satış yapmış, bazıları ise 3 binli dolarlara düşünce ‘daha fazla düşeceği endişesi’ nedeniyle çok büyük zararlarla karşı karşıya kalmıştı.

Kripto para piyasalarının tarihinde ‘en kötü hatalar’ arasında gösterilen en yüksek seviyelerden ‘borç harç’ alarak yatırım yapmak olayı 2017 yılında zirve seviyesine yükselmişti.

Aynısı Bugünlerde Yaşanıyor – Akıllanmadılar!

Analistler bütün gün ‘bas bas bağırıyor’ yatırımcıları ve yatırımcı olmak isteyenleri uyarıyorlar. Ancak bazı kimseler bu uyarıları ve önerileri dikkate almıyor. Türkiye’den de çok sayıda kişi son dönemde Bitcoin fiyatının 20 bin dolar rekorunu kırıp 30 bin ila 53 bin dolar arası seviyelere ‘çıkacağı’ iddiasına inanmaya başlamış durumda. Özellikle bazı platformlarda yatırımcılar ‘arabalarını sattıklarını ve yeni araba almayı erteleyip Bitcoin’e bu parayı yatıracaklarını’ bile belirtmeye başlamış durumdalar.

2017 yılında parasını Bitcoin’e 20 bin dolardan yatıran ve satmayan kimseler ise bu dönemde tüm varlıklarını 20 bin doları beklemeden ‘zararsız ancak zararlı’ olarak sattıklarını, yıllardır bu anı beklediklerini ve çok kötü günler yaşadıklarını belirtiyorlar.

Zararına satış yapan çok sayıda yatırımcı ise bugünlerde yatırımcıların kendileri gibi hatalar yapmaları durumunda geri dönüşlerinin olamayabileceği uyarısında bulunmayı sürdürmekte.

Analistler, asla borç alarak, bir şeyler satarak yatırım yapılmasını önermezken Bitcoin fiyatında şimdilik görünen ‘çok olumlu’ dengenin bir anda tersine dönebileceğini, 2017 yılı grafiklerinin bu noktada incelenerek ‘ders alınması’ önerisinde bulunuyorlar. Ancak görünen o ki kısa vadede yine pişmanlıklarıyla gündeme gelecek olan kişi sayısında çok sayıda artış olacak ve hatalar yapılmaya devam edecek…

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail