binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin2021 Yılında En Çok Konuşulan 10 Kripto Para! Dogecoin, SHIB ve Dahası!

2021 Yılında En Çok Konuşulan 10 Kripto Para! Dogecoin, SHIB ve Dahası!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto piyasası için muazzam bir yıl olan 2021’de Bitcoin ve kripto para birimlerinin benimsenme oranında da büyük bir artış yaşandı.

Benimsenme oranının artmasının doğal bir sonucu olarak da daha çok kişi kripto para birimleri ile ilgileniyor ve yatırım yapıyor. Kripto para birimlerine artan ilgi kendisini sosyal medya platformlarında da gösterdi.

En popüler sosyal medya platformlardan biri olan Twitter’ın da kripto para toplulukları için ayrı bir yeri bulunuyor. Bu bağlamda 2021’in sonuna geldiğimiz bu günlerde Londra merkezli veri analizi şirketi GlobalData, 2021 yılında sosyal medyada en çok konuşulan 10 kripto para birimini açıkladı.

GlobalData tarafından yapılan analize göre bu yıl kripto paralardaki sosyal medya etkileşimi geçtiğimiz yıla oranla %400’den fazla arttı.

GlobalData’nın sosyal medya platformu 2021’de Twitter kullanıcıları ve fenomenleri arasında sosyal medyada en çok konuşulan kripto para biriminin “Bitcoin” olduğunu belirtti.

Lider kripto para birimi Bitcoin zirvesini korurken hemen arkasında Ethereum ve en popüler mem tokeni Dogecoin bulunuyor.

GlobalData sosyal medya analisti Smitarani Tripathy veriler ile ilgili şunları söyledi:

“2021’de teknik uzmanların, Blockchain uzmanlarının ve CEO’ların sözleri kripto tartışmalarını yönlendirmek için daha etkili bulundu.
Tesla CEO’su Elon Musk, kripto pazarına en etkili katkı sağlayanlardan biri olduğunu kanıtladı ve Bitcoin ve Dogecoin gibi en iyi kriptolar için bir katalizör görevi gördü.”

Veriler Bitcoin’de “SEC’in Bitcoin vadeli işlem ETF’sine onay vermesinin”, Ethereum’da “DeFi, NFT ve Metaverse gibi kripto para piyasasının her alanında olan olmasını” Dogecoin’de ise “Elon Musk’ın paylaşımları ve RobinHood borsasında listelenmesinin” etkili olduğunu gösterdi.

Son olarak en çok konuşulan 10 kripto arasında Cardano (ADA), Ripple (XRP), Polkadot (DOT), Tether (USDT), Binance Coin (BNB), Solana (SOL) ve Shıba Inu (SHIB) yer aldı.

Dogecoin’den sonra ikinci en popüler mem tokeni olan Shiba Inu’nun sosyal medya etkileşimindeki artışa Robinhood’da listelenmesiyle ilgili çıkan spekülasyonların neden olduğu belirtildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail