binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberler2022 Forbes Milyarderler Listesi Açıklandı! Kripto Para Dünyasından Hangi İsimler Listede Yer...

2022 Forbes Milyarderler Listesi Açıklandı! Kripto Para Dünyasından Hangi İsimler Listede Yer Alıyor?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Forbes’un yayınladığı milyarderler listesine göre Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 65 milyar dolarlık servetiyle kripto para dünyasının en zengin ismi oldu.

Forbes Listesinde Altcoinler BNB, FTT, Ripple ve Stellar Bağlantılı İsimler de Yer Aldı

Geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda CZ’nin servetinin yalnızca 1.9 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Forbes, Zhao’nun 65 milyar dolarlık servetinin geçtiğimiz yıl Binance borsasının elde ettiği gelir dikkate alınarak hesaplandığını belirtti. Wall Street Journal, geçtiğimiz yıl yayınladığı verilere göre Binance’in Coinbase’in yolundan gidip halka açılması durumunda 300 milyar dolarlık bir şirket olarak değerlenebileceğini açıklamıştı.

Bununla birlikte CZ’nin elinde ne kadar kripto para olduğunun bilinmediğini de belirtmek gerekiyor. Ünlü CEO, kendi açıklamalarına göre az bir miktar Bitcoin’in yanında büyük ölçüde Binance Coin tuttuğunu söylemişti.

İkinci Sırada Sam Bankman-Fried Yer Alıyor

Geçtiğimiz yıl dünyanın en zengin kripto milyarderi olarak ilan edilen FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ise bu yılın listesinde 24 milyar dolarda kaldı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, 400 milyon dolarlık finansman turunun ardından 32 milyar dolar değerleme almıştı. FTX CTO’su Gary Wang ise 5.9 milyar dolarlık servetiyle listede yer alanlar arasındaydı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong ise listede 6.6 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldı.

2019 yılında Forbes 400 listesinde yer alan tek kripto para milyarderi olan Chris Larsen ise günümüzde servetini ikiye katlayarak 4.2 milyar dolara ulaştı ve listede yer aldı. Larsen ile birlikte Ripple’ın kurucuları arasında yer alan Stellar CEO’su Jed Caleb de listede yer almayı başardı.

Winklevoss kardeşler, Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve girişimci Tim Draper de Forbes’un listesinde yer alan kripto para milyarderleri arasında bulunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail