binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoin2022 Yılında En Fazla Yatırım Alan Altcoin ve Kripto Para Projeleri Neler?

2022 Yılında En Fazla Yatırım Alan Altcoin ve Kripto Para Projeleri Neler?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2022, sıcak başladıktan sonra kripto endüstrisi için zorlu bir yıl oldu ve Mayıs ayında Terra’nın çöküşü analistlerin yeni Kripto Para Kışı olarak adlandırdıkları durumu tetikledi.

Peki 2022 yılında en fazla kurumsal yatırım alan kripto para ve altcoin projeleri hangileri?

Yuga Labs: 450 milyon dolar

Popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki şirket Mart ayında Andreessen Horowitz liderliğinde 450 milyon dolarlık bir tur duyurmuştu. Bu tur şirkete 4 milyar dolar değer biçmiş olsa da, NFT pazarı o zamandan beri durgun.

ConsenSys: 450 milyon dolar

Ethereum kurucu ortağı Joe Lubin liderliğindeki ConsenSys, aylık 30 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan DeFi cüzdanı MetaMask da dahil olmak üzere Ethereum ekosistemine odaklanan yazılımlar geliştiriyor. Mart ayında ConsenSys, ParaFi Capital tarafından yönetilen ve şirkete 7 milyar dolar değer biçen 450 milyon dolarlık D Serisi’ni duyurmuştu.

Polygon: 450 milyon dolar

Polygon (MATIC), oyunlardan DeFi’ye kadar çeşitli uygulamalar için ekosistemin ölçeklendirilmesine yardımcı olmak amacıyla Ethereum üzerine inşa edilmiş bir Layer-2 blok zinciri platformudur. Şubat ayında şirket, Sequoia Capital liderliğinde, Tiger Global ve SoftBank’ın da katılımıyla 450 milyon dolarlık bir finansman sağladığını duyurmuştu.

Circle: 400 milyon dolar

Circle, Tether’in ardından ikinci en büyük stabilcoin olan USDC’nin ihraççısı konumunda. Nisan ayında, BlackRock ve Fidelity gibi geleneksel finans şirketlerinin yatırımlarıyla 400 milyon dolarlık bir finansman turunu duyurmuştu.

FTX US: 400 milyon dolar

FTX borsasının ABD’deki şubesi olan FTX US, Ocak ayında 8 milyar dolar değerleme ile 400 milyon dolarlık Seri A turu gerçekleştirmişti. Şirket şu anda ana şirket FTX ile birlikte iflas durumunda.

Animoca Brands: 358.8 milyon dolar

Hong Kong merkezli yazılım ve girişim firması, kripto piyasasının hala yükselişte olduğu bir dönemde, Ocak ayında Liberty City Ventures liderliğinde 5 milyar dolar değerleme ile 358.8 milyon dolarlık Seri A turu gerçekleştirmişti.

NEAR Protocol: 350 milyon dolar

NEAR, kendisini Ethereum’a rakip olarak konumlandıran ve merkeziyetsiz uygulamalar geliştiren geliştiriciler için bir platform sunan bir blok zinciridir.

Amber Group: 300 milyon dolar

Bir kripto ticaret firması olan Amber Group, bu listedeki dördüncü çeyrekte gerçekleşen tek tur ile Aralık ayında Fenbushi Capital US liderliğinde C Serisi yatırım turunda 300 milyon dolar topladı.

Mysten Labs: 300 milyon dolar

Mysten Labs, Eylül ayında FTX Ventures tarafından yönetilen ve şirkete 2 milyar dolar değer biçen 300 milyon dolarlık B Serisi’ni tamamlamıştı. Mysten, eski bir Meta çalışanı tarafından yönetilen ve henüz piyasaya sürülmemiş bir Layer-1 proof-of-stake blok zinciri olan Sui’nin geliştiricisidir.

Ayrıca bu yılın en büyük finansmanlarından biri olan kripto saklama platformu Fireblocks, D1 Capital Partners ve Spark Capital liderliğinde 550 milyon dolarlık E Serisi finansmanını tamamlamıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail