binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerStablecoin İhraççısı 2022 Yılında Büyük Gelir Kaybı Açıkladı

Stablecoin İhraççısı 2022 Yılında Büyük Gelir Kaybı Açıkladı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Stablecoin ihraççısı MakerDAO’nun 2022 yılına ait kazanç raporu resmi olarak açıklandı. Rapora göre şirket ayı piyasasının yaşandığı geçtiğimiz yıl büyük gelir kaybına maruz kaldı.

Bağımsız denetçi Steakhouse Financial’ın açıkladığı rapora göre dolara endeksli DAI stablecoinin ihraççısı MakerDAO, yıllık gelirinde %80 düşüş gördü. İhraççının yıllık geliri 2021’e kıyasla %42 gerileyerek 65 milyon $ olurken giderler ise 46 milyon dolara yükseldi.  Böylelikle MakerDAO’nun 2022 için net kârı 19 milyon $ olarak kaydedildi.

Stablecoin ihraççısının kârındaki azalışta hem kripto piyasası hem de makroekonomik koşullar önemli rol oynadı. Ayı piyasası devam ederken FTX ve Celsius gibi aktörlerin iflası sektöre olan güveni azalttı. Makroekonomi kanadında ise artan faiz oranları olumsuz etki yarattı.

Kripto Şirketi Gerçek Varlıklara Dönüyor

MakerDAO geçtiğimiz yıl DAI stablecoinin teminatlandırmasını iyileştirmek için “gerçek dünya varlık desteği” adlı yeni bir modele geçti.

Yeni yapılanmanın sonucunda gerçek varlık miktarı 2022 sonu itibariyle 37 kat artarak 640 milyon DAI’ye ulaştı.

Bilanço raporunda yeni modelin etkisi açık bir şekilde görülüyor. Gerçek dünya varlıkları MakerDAO’nun Aralık 2022 aylık gelirinin %70’ini oluşturdu.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail