binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerCFTC Başkanı: Kripto Paraları Denetlemeye Devam Ediyoruz

CFTC Başkanı: Kripto Paraları Denetlemeye Devam Ediyoruz

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC Başkanı Rostin Behnam geçtiğimiz gün kripto paralar hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Amerikan Barolar Birliği’nin düzenlediği bir etkinlikte söz alan Benham, kurumun bugüne kadar 69 farklı kripto yaptırımı uyguladığını vurguladı. CFTC başkanı geçtiğimiz yıl 2 milyar dolarlık ceza kestiklerini belirterek 2023 yılında denetimlerin sıkılaşacağını açıkladı.

Başkan, CFTC’nin kısıtlı yetkisine rağmen uyguladıkları sıkı kuralların şimdilik başarılı sonuç verdiğini düşünüyor. Ülkede CFTC haricinde SEC de kripto paralar ile ilgili yaptırım yürütme yetkisine sahip. SEC şimdiye kadar pek çok kez kripto yatırım fonu başvurularını reddetti.

“Kapsamlı Düzenleme Gerekiyor”

Rostin Benham, konuşmasının bir sonraki kısmında komple bir kripto para düzenlemesi yapmaları gerektiğini belirtti. CFTC başkanı oluşabilecek olumsuz bir durumun ülke sınırlarından çıkıp global bir hasar bırakabileceğinden endişeleniyor.

“2023 yılında harekete geçmeliyiz. Kongre çalışmalarında mevzuat taslağı için katkı vermeye devam edeceğim.”

ABD’li bir kaç senatör, kriptonun CTFC’nin yetki alanına girmesi için geçtiğimiz yaz döneminde meclisten yeni bir yasa geçirdi. Ancak ülkede kripto düzenlemesi konusunda ikibaşlı bir sistem bulunuyor. SEC ve CFTC aradan geçen uzun zamanın ardından hala uymlu bir çalışma sergileyemedi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail