binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerİddia: İngiltere, CBDC İçin Önümüzdeki Hafta Açıklama Yapacak

İddia: İngiltere, CBDC İçin Önümüzdeki Hafta Açıklama Yapacak

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Basına bugün yansıyan haberlere göre İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı, dijital para birimi (CBDC) için ciddi bir planlama yapmaya başladı.

Hükümete yakın bir ismin verdiği demece göre dijital pound için en geç 2030 yılı hedefleniyor. İddiaya göre iki finans kurumunun CBDC çalışmasının detayları Başbakan Yardımcısı Jon Cunliffe tarafından önümüzdeki hafta açıklanacak.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, kaynaklara verdiği demeçte şu sözlere yer verdi:

“Bugüne kadar yapılan çalışmaların ardından Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı, önümüzdeki yıllarda bir dijital Pound para birimine ihtiyacımız olduğu konusunda hemfikir oldu.”

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri konu ile ilgili kaynaklara konuşmazken önümüzdeki günlerde CBDC için yeni gelişmeler yaşanacağını işaret etti.

İngilizler Nakit Paradan Uzaklaşıyor

İngiltere’de geçmiş dönemde yapılan bir araştırmaya göre vatandaşlar para kullanım alışkanlıklarını değiştirdi. Veriler, pandeminin başladığı 2020 yılından itibaren ülkede nakit ödemelerinin %35 azaldığını ortaya çıkardı. İngiliz vatandaşlar ödemelerin 5/6’sını kredi kartı ile tamamlarken nakit varlık kullanımı %16 ile sınırlı kaldı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail