binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinBitcoin (BTC) Fiyat Analizi - Düşüş Devam Edecek Mi?

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – Düşüş Devam Edecek Mi?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin’de devam eden satış baskısı en sonunda fiyatı 8000 doların altına düşürdü. Bu düşüş ile yatırımcısını daha fazla tedirgin eden BTC’de oluşan durumda yatırımcıların dikkat etmesi gereken konular neler?

Son birkaç gündür hatta haftadır Bitcoin’de satış baskısı devam ediyor. 8000 doların üzerinde tutunmaya çalışan BTC, sabah saatlerinde yüksek satış baskısına dayanamadı ve 7855 dolar seviyelerine kadar geriledi. An itibarı ile 7890 dolar seviyelerinde işlem gören BTC, uzmanlara göre bu fiyat seviyelerinde çok fazla kalmayıp ya aşağı ya da yukarı yönlü bir hareket yapacak.

Bitcoin 1 Ay Önceki Seviyesine Mi Dönecek?

Bitcoin bundan yaklaşık 30 gün önce 7300 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşamıştı. Ardından birkaç gün içerisinde bu seviyeden 10.370 dolar seviyelerine kadar bir artış olmuştu. Bu artış hiç şüphesiz Çin Başkanı’nın Blockchain ile ilgili yaptığı olumlu açıklamalar ile oldu.

Sadece kripto para piyasası değil her piyasa için oldukça önemli bir pazar olan Çin pazarı, bu olumlu ifadelerden sonra Bitcoin’e ciddi bir ilgi gösterdi ve fiyat yukarı fırladı. Daha sonra Çin’den gelen “Blockchain iyi ama Bitcoin kötü” tarzında gelen bir olumlu bir olumsuz haberler uzmanlara göre piyasada hakim olan Çin boğasını bitirdi ve çoğu yatırımcı satış yolunu seçti.

Güncel Destek ve Direnç Noktaları Neler?

Bitcoin’in 9000 dolar altına gerilemesi ile trendini düşüş yönünde çevirdiği ve trend belirleyici en önemli noktanın 9000 dolar olduğunu ifade eden uzmanlar bu seviyenin yaklaşık 1000 dolar altında işlem gören BTC için kısa vadede daha büyük düşüşlerin görülebilecek olduğunu ifade ediyor.

Güncel destek noktaları 7800 ve 7600 dolar seviyesi olurken, 7300 dolar seviyesi ile son 6 ayın en düşük seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin 1 Günlük Fiyat Grafiği – 21.11.2019 – Kaynak: Tradingview

Öte yandan 8000 ve 8200 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasını 8700, 8000 ve 9000 dolar seviyeleri ile devam ediyor.

Orta ve uzun vadede BTC’de artış olacağı ifade edilse de analistler bu aşamada bir trend değişimi görülmediği ve BTC’nin düşüş trendinin devam ettiğini ifade ediyor.

*Bitcoin fiyatı her an değişebilmektedir. Anlık fiyatlara sitemizden ulaşabilirsiniz: bitcoinsistemi.com/fiyat-takibi/BTC/bitcoin/

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail