binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerHatalı Tether İşleminde Kaybedilen 1 Milyon Dolar İade Edildi! Peki, Bu Nasıl...

Hatalı Tether İşleminde Kaybedilen 1 Milyon Dolar İade Edildi! Peki, Bu Nasıl Mümkün Oldu?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bilindiği gibi normal koşullarda hatalı işlemler sonrası kaybedilen kripto paraları geri döndürmek mümkün değil! Ancak son yaşanan olay bu konuda emsal teşkil edecek cinsten. “Bill” takma adıyla ticaret yapan bir grup Tether kullanıcısı Swerve Finance kontrat adresine yanlışlıkla yolladıkları 1 milyon USDT’yi geri almayı başardı. İlgili meblağ kullanıcılara Tether tarafından iade edildi.

Hatırlanacak olursa benzer bir durum bir süre önce SushiSwap’ta da yaşanmıştı. Bir kullanıcı kontrat adresine 400.000 dolar değerinde token göndermiş ancak yaptığı basit bir hata sebebiyle çok yüklü bir para kaybı yaşamıştı.

Olay Tether Destek Merkezine İntikal Etti

Olayı Twitter üzerinden yöneten Tether CTO’su Paolo Ardoino, Tether destek merkezinden konuyla ilgili talep oluşturulmasını istedi ve “Eğer ERC-20 adresinde USDT sıkışmışsa bunu düzeltebiliriz. Lütfen müşteri destek birimimiz ile iletişime geçin. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu konuşmadan yalnızca 3 gün sonra problem çözüldü ve böylece 1,02 milyon dolar değerinde toplam 1.010.808 USDT Çinli yatırımcılara geri gönderilmiş oldu. Olayın ardından büyük destek gören Tether’in bu hareketi takdirle karşılandı.

Peki, Bunu Sağlayan Neydi?

Bu müdahaleyi mümkün kılan Tether’in kullanıcıların fonları üzerinde bir miktar kontrol sağlayan merkezi bir finans ağı olmasıydı. Böyle olmasa fonların kurtarılması söz konusu bile olamazdı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail