binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizTuzak Mı? Gülüyoruz, Mutluyuz Ama Gerçek Ne? - Bitcoin Fiyatını Ne Yükseltiyor?...

Tuzak Mı? Gülüyoruz, Mutluyuz Ama Gerçek Ne? – Bitcoin Fiyatını Ne Yükseltiyor? – Uzmanlar Yatırımcıları Uyardı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin fiyatı yükselmeye devam ederek bugün kırılamayan 16.000 dolar direncini kırdı ve 16 bin 219 dolar seviyesine yükseldi. Hiçbir kurumsal şirket Bitcoin satın aldığını bu dönemde açıklamazken ve coronavirüs aşısının tam etkili olup olmayacağı belirsizliği yaşanırken Bitcoin’i ne yükseltiyor?

Hisse senedi piyasalarında da bugün Bitcoin fiyatındaki artış sonrasında değer kayıpları gözlemlendi. Bitcoin ise tam tersini gerçekleştirdi ve yatırımcılarına büyük oranda kazanç sağladı. Kazanç sağladı ancak uzman analistler bu duruma dikkat çekti ve uyardılar: tuzak olabilir!

Kimse Gerçek Sebebi Bilmiyor!

Uzmanlar, Bitcoin fiyatının bu kadar yükselmesinin ardında olan sebebin asla bilinmediğine dikkat çekiyor ve böylesi durumlar yaşandığında balinaların acil satış eylemlerinin olabileceğinden şüphe ediyorlar. Büyük balinaların ortak hareket edip piyasaya küçük yatırımcıları çekip daha sonrasında büyük satışlar yaparak düşüşe sebep olabilecekleri konusunda uyaran uzmanlar “yatırımcılar bu dönemde mutlaka haberleri ve analizleri, yorumları yakından takip etsin ve çok büyük hızla piyasaya girmemeye önem versinler” diyor.

Balinaların bu dönemde büyük yükselişler için alımlar yapıyor olabileceğine değinen çok sayıda uzman analist, PayPal’ın açıklamalarının bu kadar yükselişe sebep olmasının “pek olası olmadığına” değinerek “PayPal’ın olumlu açıklaması yeterli değil” diyor.

Invesco’dan Georgina Taylor ise piyasadaki yükselişin sebebi hakkında net bir şey söylemenin mümkün olmadığına dikkat çekiyor.

Küçük Yatırımcı Mısınız? Dikkatli Olması Gereken Sizsiniz!

Uzman analistler, başta küçük yatırımcılar olmak üzere kısa vadeli yatırım yapıp yükseliş bekleyen yatırımcıları bu dönemde uyarıyor ve her an büyük düşüşlere karşı hazırlıklı olmaları, ancak çok fazla panik yapmamaları gerektiği konusunda uyarmaktalar.

Yükselişin tarihin tekerrür etmesinden dolayı olmadığına değinen çok sayıda analist, “balinalar kendilerini kurtarmak için orta boy ve küçük boy balıkları ham – yemekten – yapmaktan çekinmezler. Onlar için midelerinin doyması ve yaşamaları önemlidir, ölen balık değil!” diyor.

Bu dönemde FOMO (fırsatı kaybetme korkusu) etkisine kapılmadan, aceleci davranmayıp destek ve direnç noktalarına göre alım satım yapmak en doğru strateji olacaktır.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail