binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'in (BTC) Gün İçerisindeki Sert Hareketleri Bize Neyi Gösteriyor?

Bitcoin’in (BTC) Gün İçerisindeki Sert Hareketleri Bize Neyi Gösteriyor?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ardı ardına rekorlar kırarak 34.800 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, bugün çok ciddi bir gerileme yaşadı. Dakikalar içerisinde yüzde 10’dan fazla yaşadığı sert düşüş, gün içerisinde toplamda yüzde 17’leri buldu. Bu sert hareket, birçok yatırımcının aklına 2017 yılındaki düşüş senaryosunu getirdi ve tüm piyasa panik yaşadı.

28.200 dolar seviyelerine kadar düşen BTC fiyatı, hızlı bir toparlamayla 31.500 doların üstüne tekrar yükseldi. Saatler hatta dakikalar içerisinde yaşanan bu sert “silkeleme” hareketi birçok yatırımcının tasfiye olmasına sebep oldu.

Peki Düşüşten Ne Anlamlar Çıkarılabilir?

Bu düşüş aslında çok sert gibi görünse de “düzeltme” hareketi olarak ele alındığı zaman son derece sağlıklı olarak değerlendiriliyor. Özellikle çok fazla şişmiş olan BTC fiyatının sert düşüş ve yükseliş yaparak enerjisini boşalttığını ifade eden uzmanlar, “özellikle kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi BTC fiyatının çok sağlam durmasına sebep oluyor. Milyarlarca dolarlık Bitcoin alan kurumsallar, fiyatın çok fazla düşmesine izin vermeyecektir.” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Nitekim BTC’nin de zaten rekor kırmasını sağlayan en önemli etkenin kurumsal yatırımcılar olduğu biliniyor.

Galaxy Digital kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz da Bitcoin’in son dönemde rekorlar kırmaya devam ettiğine işaret ederek “bu rekorların arkasında en önemli neden kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i benimsemiş olması” açıklamasında bulundu.

Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar tarafından daha fazla benimsenmesi durumunda fiyatta orta-uzun vadede çok daha fazla artış olabileceği beklentileri uzun yıllardır gündemde olan bir konu. Ünlü isim Novogratz ve daha birçok kripto para analistinin de beklentisi “silkelemeler olabilir ancak orta-uzun vade için fiyat beklentimiz olumlu” yorumunu yapıyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail