binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizDikkat! Bitcoin (BTC) Düşüş Sinyali Mi Veriyor? – Detaylı Teknik Analiz

Dikkat! Bitcoin (BTC) Düşüş Sinyali Mi Veriyor? – Detaylı Teknik Analiz

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin’de borsalardaki arzın düşmesi, madencilik gelirlerinin yükselmesi ve bunun gibi temel analiz kanadında olumlu haberler ardı ardına geliyor olsa da olumsuz haberler de yok değil.

İlgili Haber  Yükseliyor Çünkü Piyasada Bitcoin (BTC) Yok!
İlgili Haber  Bitcoin'de (BTC) Madenci Gelirleri Zirveye Yaklaştı! 2017'de Neler Olmuştu?

Teknik analize baktığımı zaman rekor üstüne rekor kıran Bitcoin (BTC), CME tablosunda oluşturduğu boşluklar açısından yatırımcılarını korkutuyor.

İlgili Haber  Yeni Düşüşler Kapıda Mı: Bitcoin (BTC) Son Fiyat Boşluğunu Doldurdu – Peki Ya Diğerleri?

Ayrıca temel analiz tarafında CryptoQuant verilerine göre ise, yatırımcılar kararlarında belirsizlik yaşıyor. Bu belirsizlik fiyatın yakın zamanda bir düzeltme yapabileceğini gösteriyor. Ayrıca korku ve açgözlülük endeksinin de oldukça yüksek seviyelerde olduğu düşünüldüğünde, fiyatın düzeltme yapması bekleniyor.

Bitcoin açgözlülük endeksi

Olumsuz haberler sadece bunlarla da sınırlı değil. Teknik analiz tarafında grafik incelendiğinde düşüşlerin olabileceği görülüyor. Hep beraber grafik üzerinde BTC’yi bekleyen olası riskleri ele alalım…

 

Güçlü Ayı Uyuşmazlığı!

Kripto para piyasası 1 milyar dolarlık piyasa hacmine yaklaşırken %68’in üzerindeki hacmiyle Bitcoin (BTC), yayın saati itibariyle 35.500 dolardan alıcı buluyor. Günlük grafikte bugün, 3 Ocak günü yaşanan ATH seviyesinden daha yüksek bir ATH olmuşmuş oldu. Ancak bu yükselen iki tepeye karşın RSI göstergesindeki alçalan tepeler güçlü ayı uyuşmazlığını gösteriyor.

Bir diğer gösterge olan StochRSI’ın aşırı alım bölgesinde yapmış olduğu aşağı yönlü kesişim, düşüş yönlü bir hareket gelebileceğini gösteriyor. Temel anlamda da değerlendirildiğinde aşağı yöndeki beklentilerin artması oluşan bu formasyonun gerçekleşmesini sağlayabilir.

BTC fiyatında beklenen düşüş başlarsa ilk etapta 32.880 dolar seviyesi ardından da 30.000 – 30.600 dolar aralığı önemli destekler olarak görülüyor. 30.000 dolar altında günlük kapanışlar, fiyatın daha derin düşüşler yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle 30.000 dolar altında stop olmak ve alttaki destek noktalarından alış yapmak daha doğru olacaktır.

Grafikte bulunan yükselen trend çizgileri de unutulmadan takip edilebilir ve yükseliş olması halinde 36.441 dolarlık seviyenin önemli bir direnç olduğu bilinmelidir.

Bitcoin (BTC) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Yükselen Destek Alanı

4 saatlik grafikte 25 Aralık’tan bu yana devam eden bir yükselen destek alanı bulunuyor. Fiyatın bu alanı tekrar denemesi ve ardından yükselmesi halinde burada yükselen üçgen oluşumundan söz edilebilir. Bu durumda fiyatın yükselişe geçmesi ve 40.000 dolarlık psikolojik direnci hedeflemesi beklenebilir. Ancak bu desteğin kırılması halinde 26.700 – 27.144 dolarlık önemli destek alanına kadar kademeli düşüşler görülebilir.

Bitcoin (BTC) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu alana kadar 32.474 – 30.437 ve 28.800 dolar seviyelerinden parçalı olarak alım yapılabilir ve 26.700 dolar altındaki kapanışlarda ise stop olma yoluna gidilebilir.

2 Saatlik Grafik 40.000 Doları Hedefliyor

Günlük grafikte görülen güçlü ayı uyuşmazlığına rağmen 4 saatlikte düşünülen yükselen üçgen formasyonu 2 saatlik grafikte hayat buluyor. Bu grafikte 35.325 dolar üzerinde mum kapanışı gelmesi durumunda fiyatın boğa filaması hedefi olan 40.000 dolara doğru yükseldiğini görebiliriz. Ancak günlük grafiği ve temel analizi düşündüğümüzde burada yeterli hacmin oluşmamasına ve fiyatın düşüşüne şahit olabiliriz. Bu düşüş durumundaysa önceki grafiklerdeki destek seviyeleri geçerlidir.

Bitcoin (BTC) 2 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

“Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.”

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

2 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
nesli

burası nasıl bir yer illkkez indirdim

Serkan Gültekin

Bitcoin ve kripto para piyasası ile ilgili güncel haber ve analizleri bulabileceğiniz, kripto para haber sitesi

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail