binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinEthereum ve Katilleri Sahnede, Hangisi İyi Performans Gösterecek: ETH, SOL, ADA Analizi!

Ethereum ve Katilleri Sahnede, Hangisi İyi Performans Gösterecek: ETH, SOL, ADA Analizi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son günlere damgasını vuran altcoinlerin başında şüphesiz Solana (SOL) ve Cardano (ADA) geliyor. Kısa sürede yaşadıkları ciddi yükselişlerle adından söz ettiren ve “Ethereum katili” olarak adlandırılan bu projeler adından da anlaşılacağı gibi Ethereum’a rakip olarak piyasaya sürüldüler. Özellikle DeFi ekosisteminin ve NFT’lerin hala büyük çoğunluğunun Ethereum ağında olması, ETH ağını inanılmaz bir şekilde yük altına sokuyor ve dolayısıyla işlem ücretleri ütopik rakamlara çıkıyor.

Bu rakamları ödemek istemeyen ve daha hızlı işlem yapmak isteyen kullanıcılar, Ethereum özelliklerine sahip Solana ve Cardano gibi diğer ağlara yönleniyor. Özellikle Cardano henüz Ethereum gibi bir performans gösteremese de yapılması duyurulan güncellemeler ile bu özelliğe eylül ayında kavuşması bekleniyor.

Temel analiz kısmını konuştuk şimdi ise teknik analize bakalım…

3 altconin son 1 aylık performansları bile incelendiğinde ETH’nin çok daha kısıtlı bir yükseliş yaşadığı görülüyor. Son 1 aylık sürede ETH yüzde 51 yükselirken, ADA yüzde 138 ve SOL da yüzde 292 yükselmiş durumda. Haliyle bu kadar kısa sürede ciddi yükseliş yaşayan coinlere ilgi her geçen gün artıyor.

ETH, SOL ve ADA son 1 aydaki yükseliş karşılaştırması

Ethereum (ETH) Grafiği Neyi Gösteriyor?

Ethereum’a 4 saatlik periyotta baktığımız zaman önündeki önemli dirençlerin 4200 ve zirve fiyat olan 4350 dolar olduğu görülüyor. Özellikle BTC’de sert bir geri çekilme olmaması durumunda bu seviyelere ulaşacağı düşünülen ETH için düşüş senaryosunda dikkat edilmesi gereken desteklerin 3350 ve 3050 dolar olduğu görülüyor.

3050 dolar altında düşüşlerin derinleşebileceği tahmin edildiği için bu alan altında stop olma yolu tercih edilebilir.

Ethereum (ETH) 4 Saatlik Grafik
İlgili Haber  "Ethereum Bitcoin'in 2017 Grafiğini Taklit Ediyor" Dedi, 20.000$ İçin Tarih Verdi!

Cardano’da (ADA) Hedef 5 Dolar Mı?

Cardano’nun 4 saatlik grafiğine fibonacci uygulandığı zaman 3.063 dolar seviyesinden ret yediği görülüyor. Özellikle önemli bir direnç olan bu alan kırılırsa bir sonraki hedefin 3.35 dolar seviyeleri olduğu söylenebilir. Eylül ayı ortalarında olması beklenen ADA güncellemesinden sonra “haberi duyunca al, gerçekleşince sat” mantığına göre bir miktar düşüş olabilir. Ancak özellikle 2.86 dolar seviyelerinde destek seviyesinde tutunulduğu müddetçe ana hedefin 4.5 dolar olduğu söylenebilir.

Cardano (ADA) 4 Saatlik Grafik

Solana (SOL) Durdurulamıyor!

Özellikle bu altcoinler arasında en iyi performans gösteren SOL, kendisine yeni yatırım yapan yatırımcılara bile kısa sürede 3x para kazanma fırsatı vermiş durumda. Arkasında FTX gibi büyük bir borsa olan Solana projesi, fibonacci seviyelerine göre 130 dolar direncine takılmış gibi görünüyor. Sırasıyla 146 ve 200 dolar hedef seviyeleri olan SOL’un piyasadaki olumlu hava devam ederse bu seviyelere kadar ulaşması oldukça muhtemel görünüyor. Ancak son zamanlarda çok fazla yükselmiş olan coinlerde kâr satışları ciddi şekilde görülebileceği için yatırımcıların dikkatli olması da öneriliyor.

Yine destek seviyeleri olarak 100 doların önemli olduğu ve bu seviye kaybedilirse düşüşlerin derinleşme ihtimali olduğu için stop seviyesi olarak kullanılması tavsiye ediliyor.

Solana (SOL) 4 Saatlik Grafik
İlgili Haber  Popüler Analist Yükseliş Beklediği Altcoinleri Açıkladı! "Alım Fırsatı Var, ATH Geliyor"

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail