binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin (BTC) İşlem Ücretleri Dibi Gördü: Bu Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin (BTC) İşlem Ücretleri Dibi Gördü: Bu Ne Anlama Geliyor?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı yatay seyrederken ağdaki işlem ücretlerinin de bundan olumsuz etkilendiği ortaya çıktı. Bitcoin ağındaki cüzdan adresleri devamlı olarak artış yaşarken ağın ise nispeten sessiz kaldığı ve işlem ücretlerinin düşüşe geçtiği görülüyor. Ağ özellikle 2017 yılındaki rallide tıkanmış olsa da şu an böyle bir durum söz konusu değil ve hacim ne kadar artarsa artsın ortaya konan yeni çözümler sayesinde tıkanmanın önüne geçiliyor.

Bitcoin Ağında Dip Görüldü

Yaşanan boğa piyasası Bitcoin ağındaki işlem ücretleri için küçük bir tehdit yaşatsa da bunun önüne geçildi ve Lightning Network gibi çözümler durumu kontrol altına aldı. Şu an için Bitcoin ağındaki işlem ücretleri ise yılın en düşük seviyesine çekildi ve 2021 öncesindeki noktalara geldi. Düşen hash rate BTC ağının çok yoğun olmadığını ve bu sebeple talebin azaldığını söylüyor. Bitcoin işlem ücretleri Temmuz 2021’de ise bunun %50 üzerindeydi.

Arcane Research tarafından hazırlanan verilere bakıldığında da işlem ücretlerinin nasıl bir düşüş yaşadığı da görülebilmekte. İşlem ücreti şu an için ortalama 3 dolar seviyesinde bulunuyor. Nisan ayında ise bu fiyat 61 doları görmüştü.

Bu aslında boğa piyasasının bitmek üzere olduğunun sinyali olarak da yorumlanabiliyor ancak verilere daha derinlemesine bakıldığında işler tersine dönüyor.

btc bitcoinsistemi

Peki bu durum Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Her ne kadar ilk bakışta bu metrik yukarıda belirtildiği gibi boğa piyasanın bittiği yönünde sinyal veriyor olsa da durum farklı olabilir.

Yukarıdaki grafikte borsalardaki BTC arz miktarı sarı ile gösterilmekte ve bu oranın son zamanlarda ciddi oranda azaldığı görülmektedir. Bu durum fiyat için olumlu olarak görülürken, aslında ağda son zamanlarda yaşanan boşluğun yatırımcıların BTC’lerini soğuk cüzdanlara çekmesi sebebiyle olduğu düşünülüyor.

Yani ağda olan işlem ücretlerinin azlığının, ağda talep olmadığından değil yatırımcıların BTC’lerini uzun vade elinde tutmak için soğuk cüzdanlara aktarması sebebiyle olduğu düşünülüyor. Bu veriye tek başına bakıldığında boğa sezonun bitiş emaresi olarak görülse de diğer verilerle birleşince aslında boğa sezonunun ciddi şekilde devam edebileceği sinyali alınmış oluyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

7 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

7 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim

Borsalarsan çıkan bitcoin miktarı çok önemli bi veri yatırımcıların takip etmesini önerririm.

Anonim

Bu haberde kafası karışanları gerçekten anlamıyorum. Haberde metriklerin aslında nasıl yorumlandığını ama birkaç veri bir araya gelince farklı yorumlanması gerektiğine kadar anlatmışlar. Düz bir şekilde bu böyledir şöyledir dememişler öğretici olmaya çalışmışlar.

Anonim

Bence siz artık haber falan yayınlamayın. Yaptınız tekşey insaların kafasını yalandan karıştırmak..

Anonim

bu yorumu bende yapardım olacak yada olmayacak ilginç

Anonim

Bu nasıl yazı boğa piyasası bitecek diyip altınada bitmeycek devam edecek diyorsunuz bu nasıl bir duygu karmaşası😂

İbrahim

Yani düşedebilir çıkadabilir demek istiyorlar.Benim 5/6 yaşında bir oğlum var,ona sorsam oda aynı cevabı verebilirdi,Boşuna okumuşlar okudulatsa tabiiki

Anonim

Nerenizle okuyonuz bildiğin yükselecek demişler ayan beyan

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail