binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinTerra (LUNA), UST İçin 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Fonu Oluşturdu!

Terra (LUNA), UST İçin 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Fonu Oluşturdu!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Luna Foundation Guard (LFG), Terra Blockchain’inin kendi tokeni olan LUNA satışlarıyla 1 milyar dolarlık bir fon topladıklarını duyurdu.

Terra, 1 Milyar Dolarlık Fonu UST’yi Desteklemek İçin Kullanacak

Kripto para sektörü tarihinin en büyük finansman turlarından biri olarak tarihe geçen etkinliğe Jump Crypto ve Three Arrows Capital öncülük etti. Buna ek olarak Republic Capital, GSR, Tribe Capital, DeFiance Capital ve diğer birçok yatırımcı etkinliğe katılım sağladı.

LFG adlı kar amacı gütmeyen organizasyon, Terra ekosisteminin büyümesini desteklemek amacıyla Ocak ayında kurulmuştu.

Elde edilen 1 milyar dolarlık gelirin Terra’nın en büyük stablecoin’i olan UST için Bitcoin cinsinden bir forex rezervi oluşturmak için kullanacağı açıklandı.

UST Son Üç Ayda Üç Kat Büyüdü

UST özellikle DeFi ekosistemlerinde son derece yaygın bir şekilde kullanılmasıyla tanınıyor. ABD dolarına endeksli bir stablecoin olan UST’nin toplam piyasa değeri geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana yaklaşık olarak üç katına çıkarak 12 milyar dolara ulaştı.

LFG, Terra ekosistemine aktarılan 1 milyar dolarlık sermaye enjeksiyonu sayesinde UST stablecoin’inin kripto para piyasasında yaşanabilecek keskin düşüşlerde bile sabit kalmasını hedeflediklerini söyledi.

Normal durumda LUNA ekosisteminde UST’nin fiyatının sabit kalması LUNA sayesinde gerçekleşiyor. Kullanıcılar LUNA tokenlerini yakarak UST, UST tokenlerini yakarak ise LUNA tokeni elde edebiliyor. Protokol, 1 dolarlık LUNA tokeninin her zaman 1 UST karşılığı yakılmasını sağlıyor.

Söz konusu 1 milyar dolarlık fon ise LUNA stoklarının tükenmesi durumunda kullanılması için oluşturuldu.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail