binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinBu Altcoin Topluluğu, Balinasının Cüzdanındaki Coinlere El Koyacak!

Bu Altcoin Topluluğu, Balinasının Cüzdanındaki Coinlere El Koyacak!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para ve altcoin dünyasında şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Cosmos (ATOM) ekosistemindeki kripto paralardan biri olan Juno’nun (JUNO) topluluğu, bir balina yatırımcının elindeki varlıkların %90’ına el koymak için oylama başlattı.

Arkaplanda ise oldukça karmaşık bir olaylar silsilesi bulunuyor. Bilindiği üzere Proof of Stake mekanizmasını kullanan Cosmos ekosisteminde, yatırımcılar zaman zaman yeni altcoin airdropları ile ödüllendiriliyor. Bu airdrop’lardan biri ise geçtiğimiz yıl Şubat ayında JUNO için yapılmıştı. ATOM yatırımcılarına ücretsiz olarak dağıtılan kripto para bunun ardından fiyatında büyük bir artış yaşamıştı.

Altcoin Balinası Haksız Bir Şekilde 2.5 Milyon JUNO Tokeni Elde Etmişti

O dönem yapılan airdrop sırasında ATOM balinalarının JUNO ekosistemine hakim olmasını önlemek amacıyla bir yatırımcıya en fazla 50.000 adet JUNO tokeni dağıtıldı. Diğer kullanıcılara ise 1 ATOM başına 1 JUNO şeklinde dağıtım gerçekleştirildi.

Bununla birlikte bir süre sonra, Ekim ayında bir yatırımcının 50 farklı hesap kullanarak her birinden 50.000 adet JUNO tokeni elde ettiği anlaşıldı. Yani bu balina yatırımcının elinde toplam 2.5 milyon adet JUNO birikmişti. Bu hem kurallara aykırı olduğundan hem de JUNO için riskli bir durum olduğundan kripto para topluluğundan itiraz sesleri yükselmişti.

JUNO balinasının güncel durumda cüzdanında bulunan token miktarı.

Daha sonra ortaya çıkıp açıklama yapan balina, kendisinin bir kişi olmadığını, çok sayıda yatırımcının tokenlerini tuttuğu bir fon olduğunu ve JUNO ekosisteminin iyiliğini istediğini iddia etmişti. Bu açıklamanın ardından o dönem balinanın varlıklarını elinden almak için başlatılan oylama red ile sonuçlanmıştı.

Balina Satış Yapmaya Başlayınca Topluluk Harekete Geçti

Bununla birlikte konu son gelişmeler ile yeniden gündeme geldi. Çünkü balina elindeki varlıkları yavaş yavaş satmaya başlamıştı. Bunun üzerine JUNO geliştiricileri açıklama yaparak balinanın elindeki varlıklara el konulması için yeni bir oylama başlattı.

Balinanın elindeki coinlere el koyulması için başlatılan oylamada son durum.
Yeşil=Evet, Kırmızı=Hayır, Gri=Çekimser

20 Mart tarihinde sona erecek oylamada mevcut durumda %68 oranında balinanın varlıklarına el konulması lehine bir tablo gözüküyor. El konulan varlıklar JUNO topluluk havuzuna aktarılacak. Bununla birlikte balinanın hesabın 50.000 JUNO token bırakılacak. Balinanın elinde mevcut durumda yaklaşık olarak 122 milyon dolarlık JUNO altcoini bulunuyor.

Gelişmeler üzerine kripto para balinası yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu maddeler yer aldı:

  • JUNO airdropu için içerden bilgi alarak manipülasyon yapmadık.
  • Elimizdeki JUNO tokenleri bir kişi tarafından değil birçok müşteri tarafından tutuluyor.
  • Söz konusu problem zaten bir önceki oylamayla çözülmüştü.
  • JUNO geliştirici ekibi, kendi iddialarını doğrulamak için bazı belgelerde sahtecilik yaptı.
  • JUNO’yu yok etmek değil, JUNO topluluğunu geliştirmek istiyoruz.
  • JUNO geliştirici ekibi de düzenli olarak elindeki tokenleri satıyor.
  • Genel kamuoyunun lehine olacaksa bir kişinin elindeki varlıklara el koymak mümkün müdür? Bizce kesinlikle hayır.

*Yatırım tavsiyesi değildir

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail