binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerCumhurbaşkanı'ndan Metaverse ve Web3 Açıklaması!

Cumhurbaşkanı’ndan Metaverse ve Web3 Açıklaması!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Küresel çapta büyük ilgi gören Metaverse teknolojisi Türkiye’de de yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da gerçekleşen “Forum Metaverse” etkinliğinde  metaverse ve Web3 ile ilgili konuştu.

Meta projelerin Web 3.0 denen çok daha kapsamlı çok daha kuşatıcı çok daha karmaşık bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan yalnızca biri olduğunu belirten Erdoğan metaverse’ün dijital teknolojinin yeni bir safhası olduğunu söyledi.

“Metaverse: Dijital Teknolojilerin Nevruzu!”

Söz konusu etkinlikte en popüler teknolojilerden biri olan metavese hakkında konuşmak, tartışmak üzere bir araya gelindiğine dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan, metaverse’ü dijital teknolojilerin nevruzu olarak nitelendirdi.

“Konumuz olan metaverse ve benzeri mecralar belki torunlarımızı da aşıp onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz birer parçası olacak.

Her ne kadar koronavirüs salgını dönemi dijital tüketimi artırarak bu teknolojilerin cazibesini parlatmışsa da böylesine büyük yatırımların öyle kısa sürede gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.

Bu teknolojileri geliştiren şirketler vadettikleri yeni dijital dünyayı önce kendi ülkelerinin vatandaşları hatta onların da belirli bir kesimi için erişilebilir kılacak zamanla da yaygınlaştıracaklardır.

Fakat gerçek şu ki dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor.

Ülkelerin yöneticileri olarak bizlere düşen görev kendi insanlarımızı kendi gençlerimizi özellikle de bu kaçınılmaz geleceğe en doğru en güvenli en güçlü en donanımlı şekilde hazırlamaktır.

Bu konudaki asıl hedefimiz ise kendi medeniyet birikimimizin kendi kültür ve değerlerimizin üzerinde inşa etmektir.”

“Dijital Seferberlik İlan Ediyorum!”

Türkiye’nin kendi Silikon Vadisi’sini oluşturma düzeyinde olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Dijital dünyada kendi altyapınıza sahip değilseniz felaketin eşiğindesinizdir.” dedi.

“Önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi ilan ediyorum. Toplantımızın “Gelecek, onu tasarlayana aittir” sloganı beni çok mutlu etti.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Mucit

Baş sözcüsü mü yazmış acaba?Okuyan tamamda yazan kim ? 🤣her neyse biliyoruz ki ülkemizde böyle bir teknoloji ancak satın alınır.Tarımda dahil tamamen dışa bağımlı hale gelen ülke ama hee silikon vadisi hee🤣Bu arada neyse parası veririz dediğinde dolar 3 dü o anda işte akıllı olan bu piyasaya girdi malum para biter yenisi basılır vee??? 😎

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail