binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerJPMorgan 'Trilyonlarca Dolarlık' Yeni DeFi Girişiminin Duyurusunu Yaptı!

JPMorgan ‘Trilyonlarca Dolarlık’ Yeni DeFi Girişiminin Duyurusunu Yaptı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bankacılık devi JPMorgan, kripto para olmayan varlıkların kullanılarak DeFi geliştiricilerinin yield geliri eldesi konusunda bir yol bulduğunu düşünüyor.

“Trilyonlarca Dolarlık Varlığı Tokenize Ederek DeFi Ekosistemine Kazandırmak İstiyoruz”

Austin, Teksas’taki Consensus 2022’de konuşan JPMorgan Onyx Dijital Varlıklar Başkanı Tyrone Lobban, bankanın kurumsal düzeydeki DeFi planlarını ayrıntılı olarak anlattı ve tokenize varlıklarda ne kadar büyük bir değerin hazırda beklediğini vurguladı:

“Örneğin ABD Hazine tahvillerinin veya para piyasası fonu hisselerinin tokenize edilmesinin, tüm bunların DeFi havuzlarında teminat olarak kullanılabileceği anlamına geldiğini düşünüyoruz. Genel amacımız, bu trilyonlarca dolarlık varlığı DeFi’a dahil etmektir, böylece bu yeni araçları kurumsal varlıkların ölçeğiyle alım satım, borç alma ve borç verme için kullanabiliriz.”

Kurumsal DeFi kavramı, bazı merkezi borsalarda uygulanan KYC kurallarının kripto paraların DeFi’ın permisionless lending havuzlarında kullanılması anlamına geliyor. Aave Arc kısa bir süre önce Siam Commercial Bank ve Compound Treasury ile birlikte buna benzer bir projeyi duyurmuştu.

JPMorgan’ın geleneksel varlıkların tokenleştirilmesini ile ilgili planları ise çok daha büyük bir ölçeğe işaret ediyor. Lobban, Onyx Digital Assets’in banka düzeyinde DeFi’ı hayata geçirmek için iki temel tamamlayıcı bileşen gördüğünü açıkladı.

Söz konusu bileşenlerden biri, JPMorgan’ın geçtiğimiz ay genişlettiğini açıkladığı ve BlackRock’ın para piyasası fonu hisselerinin tokenize halini de içeren Blockchain tabanlı bir teminat ödeme sistemi olarak tanıtıldı.

İlgili Haber  Bitcoin Düşmanı JPMorgan CEO'su Ekonomik Kasırga Bekliyor!

Lobban, JPMorgan’ın kendi coini olan JPM coini içerierisinde bulunan Onyx Digital Assets Blockchain’i üzerinde 350 milyar dolarlık işlem hacmi bulunduğunu belirtti.

Tamamlayıcı bileşenlerden ikincisi olarak ise Singapur Para Otoritesi tarafından yönetilen ve JPMorgan, DBS Bank, Marketnode gibi kurumları içeren ve “Project Guardian” olarak adlandırılan yeni pilot uygulama gösterildi.

Bu iki tamamlayıcı bileşen, DeFi üzerinde kullanılacak ve Aave Arc ve Fireblocks gibi girişimlere benzer bir şekilde ruhsatlı olarak faaliyet gösterecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail