binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinEl Salvador Başkanı: Bitcoin (BTC) Hamlemizden Korkuyorlar!

El Salvador Başkanı: Bitcoin (BTC) Hamlemizden Korkuyorlar!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

El Salvador, 2021 yılının Eylül ayında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Ülkenin Bitcoin’i kabul etmesi, bütün dünyada büyük etki yaşattı.

Başkan Bukele, Salvador’da Bitcoin’e dair büyük yatırım hareketleri başlatırken geleneksel finansın savunucularından büyük eleştiri aldı. IMF gibi global ekonomi kuruluşları, Salvador’un kripto yatırımlarından rahatsız. Kredi derecelendirmesi yapan bankalar ise ülkenin kredi notunu “yatırım yapılamaz” seviyesine düşürdü.

Başkan Bukele, bütün eleştiri ve yaptırımlarına rağmen ülkenin BTC yatırımlarından vazgeçmiyor. El Salvador Başkanı, geçtiğimiz günlerde bir yayın kuruluşunda Bitcoin’e dair bir köşe yazısı kaleme aldı.

Bukele, yazısında ilk olarak ülke adına yaptığı Bitcoin hamlesinin çok dar bir bakış ile değerlendirildiğinden yakındı. Ayrıca finans çevrelerinin BTC hakkındaki eleştirilerine ise sert tepki gösterdi.

“Durmadan iftira atanlar, Bitcoin yatırımlarımızı geri çekmemiz için baskı yapanlar var. Bu insanlar, dünyanın en zenginleri, paranın gerçek sahipleri. Ülkemizin bir “kumar” oynadığına dair binlerce haber, makale yayınlandı. Bir koro gibi ses çıkarıyorlar.”

Başkan Bukele’ye göre bu eleştirilerin nedeni; finans çevrelerinin, Salvador’un BTC yatırımının başarılı olmasından duyduğu korku ve endişe.

Nayib Bukele, yaptıkları BTC hamlesinin hiç bir maddi getirisi olmadığı varsayılsa bile ülkenin adını bütün dünyaya duyurduğunu, bunun turizme büyük katkı sağlayacağını da belirtti.

El Salvador, 50 Milyon Dolar Zarar Etti!

Bitcoin ülkesi, bugüne kadar satın aldığı BTC’lerden 50 milyon $’lık zarar etti. Başkan, bu eleştiriye ise şöyle bir yanıt veriyor:

“Bitcoin alımlarından ettiğimiz zararı çok konuşuyorlar. 50 milyon dolar, milli gelirimize oranla çok küçük bir miktar. Ülkemizin GSYİH’i 28 milyar $’a ulaştı.”

Bukele, son olarak BTC hamlelerinin başarılı olması durumunda bir çok ülkenin Salvador’u takip edeceğine olan inancını yineledi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Adam

Ayakta alkışlıyorum 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail