binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de 2020 Yılından Beri Görülmemiş Bu Veri Uzun Vadeli Yatırımcıları Sevindirdi!

Bitcoin’de 2020 Yılından Beri Görülmemiş Bu Veri Uzun Vadeli Yatırımcıları Sevindirdi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin’in fiyatı son zamanlarda sabit kalsa da, kripto paraların meşru bir varlık sınıfı haline gelmesini arzu eden kullanıcılar için bu iyi bir haber olabilir.

Bitcoin’in Volalitesi 2020 Yılından Bu Yana İlk Kez Hisse Senedi Endekslerinin Altına Düştü

Dijital varlık şirketi Kaiko’ya göre, Bitcoin bir aydan uzun bir süre boyunca 19.000 dolar seviyesinde seyrettikten sonra, volalitesi şu anda hem Nasdaq hem de S&P 500’den daha düşük bir seviyeye geriledi.

Veri sağlayıcısı Cuma günü yaptığı açıklamada, Bitcoin’in 20 günlük volatilite değerinin 2020’den bu yana ilk kez hisse senedi endekslerinin altına düştüğünü belirtti. Nitekim Pazartesi günü Nasdaq’ın volatilitesiyle eşleşecek kadar düşmüştü.

Bu, kripto paraların kötü şöhretli fiyat dalgalanmalarının yumuşamasının potansiyel yeni yatırımcılara daha az korku getirebileceğini uman birçok kripto yatırımcısı için sevindirici bir haber.

İlgili Haber  Bitcoin'de Cadılar Bayramı Kehaneti Yeniden Yükseliş Getirecek Mi?

Kaiko ayrıca, BTC’nin makroekonomik veri açıklamalarına olan duyarlılığının artmasına rağmen, BTC ile hisse senetlerinin 30 günlük ve 90 günlük dalgalanmaları arasındaki farkın Eylül ayının ortasından bu yana azaldığını söyledi.

Bitcoin’in hisse senetleriyle korelasyonu azalmış olsa da hala yüksek seviyede ve fiyatı makro ekonomik konular tarafından yönlendirilmeye devam ediyor.

Kaiko araştırma müdürü Clara Medalie CNBC’ye yaptığı açıklamada, düşüncelerine şöyle devam etti:

“BTC volatilitesi son yılların en düşük seviyesindeyken, hisse senedi volatilitesi Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesinde.

Hisse senedi piyasaları, yüksek enflasyon, değerlenen dolar, yükselen faiz oranları ve devam eden savaş ve enerji krizi nedeniyle son birkaç aydır kesinlikle dalgalı bir seyir izliyor. Veriler, kripto para piyasalarının yılın başlarına kıyasla değişken makro olaylara daha az tepki verdiğini, oysa hisse senedi piyasalarının oldukça hassas kaldığını gösteriyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Ertuğrul

Bu haber kesinlikle yalan çünkü hiçbir yatırımcıyı sevindirmedi sadece ABD devletini sevindirdi yatırımcıları sevindirme yerine üzmüştür bu kesin

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail