Ripple (XRP) Ve Stellar (XLM) Aşkı Bitti! – Yollarına Nasıl Devam Edecekler?

SEC davasının ardından gelen delist haberleriyle büyük darbe alan Ripple (XRP), hızla değer kaybetti. XRP yatırımcısını üzen bu değer kaybı sonrasında her yükselişte içine bir umut ışığı doğan yatırımcılara son bir darbe de balinalardan geldi.

XRP’de Konsolidasyon Süreci

Kripto para piyasasında son günlerde yaşanan yükselişler karşısında sessiz kalan Ripple (XRP), konsolidasyon (yatay seyir) sürecine giriyor. Bir hafta içinde yaptığı iki dip sonrasında yatay ilerleyen XRP, yayın saati itibariyle 0.227 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Günlük grafikteki haliyle 20 günlük hareketli ortalamanın altında olan fiyat, 0.212 dolarlık desteğin üzerinde 0.256 dolarlık direncin de altında seyrediyor. Büyük düşüşlerin ardından gelen bu yatay seyir, analistlere fiyatın yeni bir düşüş için hazırlandığını düşündürüyor. Ancak MACD göstergesinde yaklaşan bir AL sinyali anlamına gelen kesişim görünüyor.

Ripple (XRP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Fiyatta yaşanabilecek yükseliş bu kesişimin oluşmasına ve XRP’nin 0.25 dolara yükselmesini sağlayabilir. Temel anlamda XRP’nin borsalardan delist günlerinin yaklaştığı göz önüne alındığında, fiyatın bu yükselişi yapması muallakta kalıyor.

Kısa Vadede Yükselişler İçin…

4 saatlik grafikte ichimoku bulutunun yeşil ışık yakması, XRP tutanları umutlandırıyor. Ayrıca StochRSI göstergesinde görülen yukarı yönlü kesişim, fiyatın kısa vadeli yükselişine işaret ediyor olabilir. Ekstra bir olumlu etken olması için de fiyatın MA20 üzerinde kapanış yapması dikkate alınabilir.

Ripple (XRP) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

MA20 üzerindeki 4 saatlik kapanışlar, fiyatı 0.245 dolarlık dirence yükseltebilir. MA50 (0.224 dolar) altındaki kapanışlar ise fiyatın alttaki destek alanlarına inişine neden olabilir.

Saatlikte Yaklaşan Patlama!

XRP, saatlik grafikte yükselen bir kanal içerisinde ilerliyor. Bu grafik üzerinde uygulanan Bollinger Bantları sonucunda, fiyatın oldukça daraldığı görülüyor. Bu daralma sonrasında beklenen patlamanın zaman diliminin saatlik olması nedeniyle büyük olmayacağı düşünülüyor.

Ripple (XRP) Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Stellar (XLM) Yeni ATH Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Hükümeti’nin anlaşmasıyla yükselişe geçen XLM, bugün itibariyle %100’ün üzerinde yükseliş yaşıyor. XLM, bu yükselişle birlikte de Ripple (XRP) ile süregelen fiyat korelasyonunun sonuna geliyor. Yayın saati itibariyle 0.39 dolarlık ATH yapan XLM, 0.30 dolar üzerinden alıcı buluyor.

4 saatlik grafikte dirençleri bir bir kıran XLM, kâr satışlarıyla birlikte hızlı bir şekilde geriliyor. Bu gerilemede 0.280 – 0.287 dolar aralığı önemli bir destek olarak görülüyor. Bu seviye altındaki kapanışlar 0.228 – 0.238 dolar alanına kadar düşüşleri getirebilir. Yukarıda ise 0.40 dolar önemli bir direnç seviyesi olarak ortaya çıkıyor.

Stellar (XLM) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Güçlü Ayı Uyuşmazlığı!

Günlük bakımdan yükselen tepe yapan XLM, RSI göstergesinde oluşan alçalan tepe nedeniyle güçlü bir negatif uyuşmazlık gösteriyor. Bu formasyonun günlük mum kapanışta da devam etmesi önümüzdeki günlerde düşüşlere neden olabilir. Düşüşler sırasında ilk yeşil alan altında stop olmak alttaki seviyelerden daha rahat alım yapabilmeyi sağlayabilir.

Stellar (XLM) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

“Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınız bizzat kendiniz alınız.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!