Terra (LUNA) – Do Kwon Soruşturmasında Yeni Gelişme!

TerraUSD (UST) ve LUNA çöküşü kripto para piyasasında şok etkisi oluşturdu. Bu çöküşten yatırımcılar dışında tüm kripto para birimleri de etkilendi ve sert düşüşler yaşandı.

Çöküş sonrasında Güney Kore’de Terra-LUNA‘yla ilgili soruşturmalar başladı.

Soruşturmalar halen devam ederken Güney Kore adalet bakanı Han Dong-hoon, Terra soruşturması da dahil olmak üzere tüm kripto para soruşturmalarında işbirliği yapmanın yollarını konuşmak için ABD’li yetkililerle bir araya geldi.

Güney Kore’deki yerel bir gazetenin bir haberine göre, yetkililer başta kripto para olmak üzere mali suçların soruşturmasında işbirliğini geliştirmenin ve bilgi alışverişinin yollarını tartıştı.

Güney Koreli ve ABD’li yetkililer ayrıca, UST ve LUNA‘yla ilgili yürütülen soruşturmalar ve dava da dahil olmak üzere devam eden kripto para soruşturmalarıyla ilgili en son araştırma verilerini paylaşmayı kabul etti.

Güney Kore’li savcılar Terra kurucu ortağı Do Kwon‘la ilgili dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı dahil çeşitli suçlamaları araştırırken ABD de Haziran ayında Do Kwon’la ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Terra çöküşüyle ilgili derinlemesine çalışan Güney Kore, geçtiğimiz haftalarda ülkede kripto para sektörünü kontrol etme görevi görecek “Dijital Varlık Komitesi” kurulması adına çalışmalar başlatmıştı.

Dijital Varlık Komitesi sektörü kontrol etmenin yanı sıra kripto paralarla ilgili listelemelere, açıklamalara ve yatırımcıların korunmasına ilişkin yönergeler de oluşturacak.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (9)