binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin'Türkiye limiti aşarsa ekonomisini yok edeceğim' Açıklaması Sonrası Dolar/BTC Arttı!

‘Türkiye limiti aşarsa ekonomisini yok edeceğim’ Açıklaması Sonrası Dolar/BTC Arttı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Türkiye kısa süre sonra Suriye’nin belirli bölgelerine operasyonlar düzenlemek istiyor. Binlerce Türk askerinin görevlendirilecek ve uzun sürmesi beklenen Barış Pınarı Harekatı adı altında Suriye’de hem 2 milyon kadar Suriyeli mültecinin Türkiye’den göndermek, hem de sınırdaki terör ve terör örgütlerine bağlı sorunlardan bir süre de olsa kurtulmak istiyor. Türkiye’nin bu konudaki atacağı adıma İran, ABD, Rusya ve diğer dünya güçleri karşı çıkıyor ve bu adımların sonucunun ne olacağı konusunda herkes ABD’nin ne diyeceğini merakla bekliyordu.

Washington DC yönetimi bugün çok sert sözlerle Türkiye’yi tehdit etti. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin sınırları aşması, kendisinin ‘sözünden dışarı çıkması’ durumlarında Türkiye ekonomisini ”mahvedecek ve yok edecek’ olduğunu açıkladı.

Başkan, bu açıklamaları Twitter hesabından yaptı ve sosyal medyada gündem oldu. Türkiye ve dünya gündemine giren bu açıklamalar ABD vatandaşları dahil birçok ülkede gündeme gelirken, Türkiye hükümetinden hiçbir yetkili bu açıklamalar ile ilgili açıklama 20.27’ye göre yapmış değil.

Daha önce de belirttiğim gibi ve yinelemek gerekirse, Türkiye benim yapma dediğim herhangi bir şeyi yaparsa, büyük ve eşsiz bilgeliğimin sınırları dışına çıkmayı düşünürse Türkiye Ekonomisini tamamen yok edeceğim (daha önce yaptım!) – Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump – 7 Ekim 2019

ABD Doları Bazı Bankalarda 5.93 TL’yi Geçti!

Bazı Türk bankalarında ABD Doları 5.93 TL’yi geçerken Trump’ın bu açıklaması sonrasında ürün ve hizmetlerin anlık güncellendiği alımlarda fiyatlar %6 ve üzerinde şimdiden artış gördü.

ABD Doları ile sınırlı kalmayan bu son tehdit açıklaması kripto para birimlerine olan ilginin de artması ile sonuçlanabilir. Zira Türk vatandaşları kısa süre öncesinden beri kripto para birimlerine ilgi gösteriyorlar ve TL’nin değerinin tek tweet ile düşebilecek olması tehdidi nedeniyle doları daha fazla uzun vadeli ve kısa vadeli yatırımları arasına eklemeye devam ediyorlar. Trump’ın bu açıklamalarından sonra dünyanın diğer ülkelerinde herhangi bir tehdit hissedilmese ve etkisi olmayacak olsa da, Türkiye’nin aksi adımlar atması durumunda TL’nin dolar karşısında rekor düzeyde kayıp yaşaması endişesine bağlı sebepler nedeniyle Bitcoin alanların sayısının artması mümkün ve şimdiden Bitcoin fiyatında bu açıklamalar sonrasında 8.300 dolar seviyesine yükseliş olmuş durumda. Bunda Türk kripto para birimi yatırımcılarının etkisinin ne kadar olduğunu hemen bilmek mümkün değil ancak büyük oranda TL üzerinden kripto para birimi Bitcoin yatırımı yapan yatırımcıların etkisinin olduğunu söylemek mümkün olabilir.

TL Yatırımı, ABD Doları Ve Bitcoin Yatırımı – Hangisi Tercih Edilmeli?

Şimdi yatırım yapacak veya yarın yatırım yapacak birisi bölgede gelişecek olan harekatın kısa süre içerisinde gerçekleşmesi nedeniyle dolar kurunda artışlar ve TL’de düşüşler olabilir. Başkan Trump eğer Türkiye sınırları aşarsa ekonomiyi ‘yok edecek’ olduğunu açıkladığından dolayı TL’de yatırım tutmak yerine dolardan da ziyade Bitcoin olarak yatırım tutmak daha doğru olabilir.

Bitcoin’de yatırım yapmak bu dönemde düşüşler nedeniyle riskli olsa da dolar kuru TL üzerinden yatırım yapmayı düşünen Türkiye’de yaşayan insanlar için en doğru karar olabilir.

*Bu içerikte belirtilen yatırım açıklamaları sadece bilgi niteliğindedir ve herhangi bir yatırım önerisi niteliğinde değildir. 

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail