binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Çatallanması Fiyata Nasıl Etki Edecek?

Bitcoin Çatallanması Fiyata Nasıl Etki Edecek?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Yaklaşık iki aydan fazla zamandır kısa süreliğine de olsa 9000 USD üzerini zorlayan Bitcoin’de yaşanan hareketliliğin izleri devam ediyor. Yukarı yönlü gelişen bu hareketliliğin ardından güçlü bir düzeltme alarak yaklaşık 600 USD civarında düşüş yaşayan Bitcoin’de yaşanması beklenen gelişmeler analiz edildiğinde bu geri çekilmenin geçici bir durum olma ihtimali artıyor. Birçok yatırımcı Bitcoin’de momentum kaybı olduğunu düşünüyor. Bir başka kesim ise Bitcoin’in eskisinden daha fazla güç toplayacağını ve halving sürecinin ardından beklenen Bitcoin çatalının pozitif etki yaratacağını düşünüyor.

Mayıs 2020’de yaşanacak halvingin ardından gerçekleşmesi beklenen fiyat artışının dışında sene sonuna doğru yapılması planlanan Bitcoin güncellemesinin (çatallanmasının) daha önce görülmemiş bir ivmelenme yaratması konuşuluyor. 2020 yılının son çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen bu çatallanma, gizliliği artırmak ve ölçeklenebilirliği geliştirmek için planlandı. Yatırım çevreleri tarafından yenilikçi ekleme olarak değerlendirilen bu çatallanmanın güçlü teknolojik gelişmelerin tabanında yeni akıllı sözleşmeleri getirmesi bekleniyor. Çatallanma sayesinde işlem ücretleri daha da minimalize edilecek. Bu doğrultuda, özellikle eklenecek yeni akıllı sözleşmelerin ilgi görmesi ve bu durumun talep dengesinde artış yaratması bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Bitcoin’in halvingden önceki süreçte fiyatlamaya başlaması düşünülüyor. Çatallanmayla birlikte yukarı yönlü hareket etmesi beklenen fiyatın kısa bir geri çekilme sürecinin ardından artışına hız kesmeden devam edeceği düşünülüyor. Ticari ödemelerde kullanımı gitgide artan Bitcoin’de gerçekleşecek olan bu gelişmelerin fiyatlarda pozitif etki yaratacağına kesin gözüyle bakılıyor. İşlem ücretlerinin düşürülmesi, halving sonrası arzda sınırlanma yaşanması, teknolojik yeniliklerle birlikte artan talep karşısında fiyatları pozitif yönde hareket ettirebilir.

Beklenen iki önemli gelişmenin yaşanacağı güne kadar olan süre ise dikkatle takip edilerek geçirilebilir. Konuşulan fiyat artışlarının görülmesi durumunda ise meydana gelebilecek geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi mümkün olabilir.

İlgili Haber  Ünlü Türk Analistten Bitcoin Halving Öncesi Son Hareket Değerlendirmesi

ICRYPEX Hazine Uzmanı Helin ÇELİK

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail