binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinYükselişin Beklendiği Coinlerden Avalanche (AVAX) Ne Zaman Kendini Gösterecek?

Yükselişin Beklendiği Coinlerden Avalanche (AVAX) Ne Zaman Kendini Gösterecek?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kurucusunun Prof. Dr. Emin Gün Sirer olduğu ve Ava Labs tarafından geliştirilen Avalanche ağının tokeni olan AVAX, kripto para piyasasındaki olumlu hava içerisinde daha performansını göstermemiş coinler arasında yer alıyor.

Hızlı işlem gerçekleştirme özelliğiyle merkeziyetsiz bir şekilde finansal işlem yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi haline gelmeyi hedefleyen AVAX, coinmarketcapte 3.7 milyar dolar piyasa değeriyle 35. sırada bulunuyor. 2018 yılında piyasaya sürülen ve bir saniyenin altında işlem gerçekleştirmeyi sağlayan ilk akıllı sözleşme olan AVAX, yayın saati itibariyle 28.87 dolar üzerinden işlem görüyor.

Teknik Anlamda AVAX

Günlük grafikte 10 Şubat’ta 60.3035 dolarlık zirve seviyesini ATH haline getiren AVAX, %60’lık bir düzeltme ile Ocak ayından bu yana gelen yükseliş trendine (mavi trend çizgisi) kadar geriledi. Sonrasında MA20 ve MA50 seviyelerini kaybeden AVAX, 24 Mart günü bu yükseliş trendini aşağı yönlü kırdı. Ancak AVAX fiyatı önemli bir destek alanı olarak belirtilen 22.5 – 24.5 dolar aralığından güçlenerek bu yükseliş trendini yeniden denemeye devam ediyor.

Avalanche (AVAX) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

 

Son ATH seviyesinden gelen düşüş trendine yaklaşan AVAX, yatay ara direnç seviyesi olan 30 doları aşmaya çalışıyor. Fiyatın 30 doları aşmasıyla düşen trendi kırarak yükselmesi beklenirken bu yükseliş sırasında mavi trend çizgisinin direnç göstereceği belirtiliyor.

Grafikte görülen Şubat ayı başında oluşan 9 yeşil mumun AVAX’ın yükseliş hedefi olarak gösterdiği 71.5 dolara kadar yükselmesi bekleniyor. Kırılımın yakın olduğu grafikte bu yükseliş senaryosunda ilk önemli direnç alanı olarak 34.5 – 37.5 dolar aralığı olan kırmızı alan gösteriliyor.

Yatırımcılar bu kadar pozitif beklentiye rağmen her zamanki gibi düşüş senaryosu için önlem alarak alttaki yeşil alan (22.5 – 24.5 Dolar) altında mum kapanışında stop olma yoluna gidebilirler. Son olarak şu unutulmamalıdır ki piyasanın lideri Bitcoin’in (BTC) hareketleri bütün altcoinleri etkiliyor. Bu bağlamda bütün altcoin pozisyonlarınızda BTC’ye dikkat ederek stop alanlarınızı belirlemeniz sizlerin yararına olacaktır.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail