binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinKripto Piyasasına Çalım Atan Cardano’da (ADA) Önemli Seviyeler Neler?

Kripto Piyasasına Çalım Atan Cardano’da (ADA) Önemli Seviyeler Neler?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Cardano (ADA), 8 – 9 Mayıs Dogecoin (DOGE) furyasında piyasayı adeta Bitcoin (BTC) gibi domine eden ve diğer altcoinlerin de düşüşüne neden olduğu düşünülen DOGE etkisine bana mısın demedi.

Nisan ayının son haftasında trend için günlük grafikte önemli olan MA20 seviyesinin üzerinde akümüle olan ADA, 5 Mayıs’ta gelen alımlarla birlikte hızla yükselişe geçti. Bu son 4 gün içinde %45’lik bir yükseliş yaşayan ADA, 1.833 dolarlık zirve seviyeyi görerek yeni bir ATH’yi hanesine yazdırdı.

Temel anlamda mayıs ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen Alonzo Testnet’i ve AdaPay Sürümü etkisi ile yükselmeye başladığı düşünülen ADA, yayın saati itibariyle 1.77 dolar üzerinden alıcı buluyor.

İlgili Haber  Cardano (ADA) Rekordan Rekora Koşuyor! "Mayıs Bizim İçin Büyük Bir Ay"

4 Saatlik Görünüm

Bilindiği üzere herhangi bir kripto parada büyük yükselişler ve yeni ATH seviyelerinden sonra coinin yeni bir fiyat aralığına girmesi nedeniyle günlük grafiğin olgunlaşması beklenir. Bu yüzden 4 saatlik grafikte ADA’yı değerlendirdiğimizde fiyatın yaklaşık olarak 1.83 dolar civarında satış baskısıyla karşılaştığı görülüyor.

Yeni ATH seviyesiyle birlikte kâr alımı yapan ve vadeli işlemlerde short pozisyon açan yatırımcıların fiyatı baskıladığı görülürken ADA, daha önceki direnç alanı olan ve şimdi desteğe dönüşe 1. destek bölgesinin üzerinde fiyatlanıyor.

Cardano (ADA) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Fiyatta yaşanabilecek gerilemelerde 1.67 – 1.703 dolar aralığını kapsayan 1. desteğin ilk alım bölgesi olduğu ve ikinci bölgenin ise 1.526 – 1.568 aralığı olduğu belirtiliyor. Bu iki destek bölgesi arasına büyük yeşil mumlar ile gelen ADA’nın aslında burada bir boğa bayrağı oluşturduğu ve ilk fiyat hedefinin 1.89 – 1.91 dolar aralığı olduğu düşünülüyor.

ADA yatırımcıları bu hedef bölge üzerinde ADA’nın yapacağı mum kapanışlarıyla asıl hedefinin 2 dolarlık psikolojik seviye olmasını bekliyor. Ancak alım yapan yatırımcılar destek altı kapanışlara dikkat ederek stop olma yoluna gidebilirler.

Saatlikte Geri Çekilmeler!

Genellikle yükselmiş coinlerde yaşanan gerilemelerin destek bölgelerine gelmesiyle alım fırsatına dönüştüğü biliniyor. Ancak o destek bölgesinin de hâlâ yüksek bir seviye olduğunu bilerek her zaman stoplu gitmek doğru strateji olacaktır.

Cardano (ADA) Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Nitekim ADA’nın saatlik grafiğinde de fiyatın zirve seviyeden çekildiği ve kısa vadeli al-sat yapan yatırımcılar için alım fırsatı vermeye çalıştığı görülüyor. Bu bağlamda fiyatın ilk destek alnının 1.7 – 1.732 dolar aralığı olduğu söylenebilir. İkinci ve önemli desteğinin ise daha önce yukarı yönlü kırdığı ve ardından retestini yaptığı yükselen kanal ve MA100 (1.623 Dolar) olduğu görülüyor. Fiyatın bu destekleri kırması ve en son nokta olan 1.566 doların altında iki mum kapanışında stop olunabilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

2 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Ali

Ada bu hafta 1.5$ciddi düşüş bekleniyor diyorlar

Anonim

😂😂

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail