binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinİsveç Merkez Bankası'ndan Bitcoin (BTC) Açıklaması

İsveç Merkez Bankası’ndan Bitcoin (BTC) Açıklaması

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyadaki birçok merkez bankasının kendi bünyesinde bir dijital para üretme girişimde olduğu hatta birçok ülkenin bunu yapmaya başladığı biliniyor. Tam da bu noktada özellikle Çin’den Bitcoin’e yönelik olarak yapılan yasaklamaların, Bitcoin’i rakip olarak görmesi sebebiyle yaptığı iddia ediliyor. Zira merkez bankaları genellikle Bitcoin ve kripto paralara karşı olumsuz bir tavır sergilerken Blockchain teknolojisine karşı olumlu açıklamalar yapıyor.

Bu doğrultuda bir açıklama da İsveç Merkez Bankası’ndan geldi. İsveç Merkez Bankası Bitcoin ticaretini nispeten eskilerde kalmış olan pul koleksiyonu toplamaya ve satmaya benzetti. Merkez Bankası Başkası Stefan Ingves;
“Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine yatırım yapmak paranızı arttırmanıza yardımcı olabilir ancak bunu yapmak pul koleksiyonu yapmakla eşdeğer ve önünde sonunda yok olabilirler.” şeklinde açıklamada bulundu.

Her ne kadar merkez bankası başkanı Bitcoin’i ileriki dönemde yok olacak bir ürün olarak görse de bu sektörün büyümesini göz ardı etmiyor. Zira piyasa büyüdükçe düzenlemelerin de artacağı açıklaması daha önce yapıldığı gibi son açıklamalarda da tekrar yapılmış durumda.

Merkez bankasından gelen bu tarz olumsuz açıklamalar aslında Bitcoin’i kendilerine rakip olarak gördükleri tezini doğrular nitelikte.

İlgili Haber  Bitcoin'in Sert Düşüşü Arkasındaki Olay! SEC, Dev Borsaya Dava mı Açacak?
300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

2 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa Kemal Paşa

Evet. Kripto para halkların sömürülmesinin önüne geçecektir. Basılı para bir değer değildir. Ve aslında hiçbir kıymeti bulunmaz. Temsildir. Ama kripto paralar bir değerdir ve somuttur. İspatlıdır. Bankacılık sektörü bitecek.

Anonim

Nede güzel tutuştu ülkelerin merkez bankaları sağa sola kıvırıp durmayın dijital para geleceğin parası milleti sömürme devri bitecek artık

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail