binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinKazakistan Yasa Dışı Kripto Para Madencilerini Affetmedi!

Kazakistan Yasa Dışı Kripto Para Madencilerini Affetmedi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para madenciliğinde dünya liderleri arasında bulunan Kazakistan, yasa dışı faaliyet gösteren 13 kripto para madencilik şirketini kapattı.

Kazakistan Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “5 gündür gerçekleştirilen denetimler sonucunda toplada elektrik tüketimi 220 MW olan 13 kripto madencilik tesisinin faaliyetleri durduruldu” denildi.

Bakanlık, söz konusu operasyonların hükümetin kripto madenciliği sektörünü düzenleme çabaları kapsamında gerçekleştiğini belirtti.

Enerji Bakanlığı, kripto madencilik tesislerinin yasa dışı faaliyet gösterip göstermediğine ilişkin çalışma ve soruşturmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kazakistan ve Kripto Para Madenciliği!

Çin’in kripto para birimleri işlemleri ve madenciliğine yönelik yasaklarından sonra madencilerin tercih ettiği ülkelerden biri olan Kazakistan, dünyanın ikinci en büyük Bitcoin üreticisi konumunda bulunmakta.

Kazakistan’ın aldığı madenci göçünden sonra ülkenin Cumhurbaşkanı Kassym Jomart Tokayev geçtiğimiz Haziran ayında Bitcoin madenciliğini meşrulaştırmıştı.

Meşrulaşmasının ardından ülkede yaşanan elektrik problemlerinden sonra başkan Tokayev, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada kripto madencilik vergilerinin artırılması çağrısında bulunmuştu.

Bu kapsamda Kazakistan’da yaşanan elektrik sıkıntısı nedeniyle Ulusal Elektrik Şebeke İşletmecisi (KEGOC), 24 – 31 Ocak tarihleri arasında kripto para madenciliği ile uğraşan kişilere planlanan elektrik arzını tamamen iptal edildiğini açıklamıştı.

Ayrıca yerel haber kaynaklarına göre Kazakistan hükümetinin 1 Nisan’a kadar kripto para madenciliği ile ilgili yeni düzenlemeleri getirmesi bekleniyor.

İlgili Haber  Kazakistan'dan Bitcoin Madencilerine Kötü Haber!
İlgili Haber  Kazakistan, Bitcoin (BTC) Madencilerine Savaş Açtı: Yüzde 500 Vergi!
300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail