binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriFenomenWintermute Nasıl Hacklendi? Sektörün Önemli İsimleri Açıkladı!

Wintermute Nasıl Hacklendi? Sektörün Önemli İsimleri Açıkladı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Önde gelen kripto para borsalarına likidite sağlayan Wintermute, geçtiğimiz gün bir siber saldırıya uğradı. Kripto sektörünün önde gelen isimleri, Wintermute’un durumuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Wintermute CEO’su Evgeny Gaevoy’un Twitter’da olayı açıklamasının ardından ilk yorum, Binance borsasının patronu Changpeng Zhao’dan (CZ) geldi.

CZ, Gaevoy’un tweetini alıntılayarak şunları söyledi:

“Wintermute vakası, Profanity (Ethereum adres üretim aracı) ile alakalı olabilir. Geçmişte özel adresler kullandıysanız, kripto paralarınızı kendi soğuk cüzdanınıza taşıyabilirsiniz.”

Zhao, güvenli adres olarak soğuk cüzdanların yanında kendi borsası Binance’i da tavsiye etti.

Polygon ağının bilgi güvenliği yetkililerinden Mudit Gupta, CZ’nin tahminini destekleyen bir açıklama yaptı.

Gupta, bir blog yazısında Wintermute vakasının detaylı bir incelemesini paylaştı ve Twitter hesabından durumu özetledi.

Gupta, yaptığı araştırmalarda Profanity’de haftalar önce yaşanan bir bug nedeniyle girişimin varlıklarının tehlike altına girdiği sonucuna vardı. Blog yazısına göre Wintermute yöneticileri siber saldırı esnasında durumu fark etti, ancak çabaları yetersiz kaldı.

Wintermute Ne Kadar Zarara Uğradı?

Kripto borsalarına ve DeFi platformlarına likidite hizmeti sağlayan Wintermute, geçtiğimiz gün büyük bir siber saldırıya uğradı. Platformun açıklamalarına göre, siber hırsızlar 160 milyon $ değerinde kripto parayı çaldı. Hırsızların 90’dan fazla çeşitte altcoin çaldığı, ve her birinin en fazla 2.5 milyon $ değerinde olduğu tespit edildi.

Wintermute vakası, en büyük beşinci DeFi hacki olarak kripto tarihine geçti.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail