binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerKripto Para Şirketi Celsius Davasında Şok Gelişme: CEO'nun İflas Öncesi Yaptığı İşlem...

Kripto Para Şirketi Celsius Davasında Şok Gelişme: CEO’nun İflas Öncesi Yaptığı İşlem Ortaya Çıktı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Financial Times’ın haberine göre, Celsius Network’ün kurucusu ve eski CEO’su Alex Mashinsky, şirket müşterilerinin para çekme işlemlerini dondurmadan ve nihayetinde iflasını ilan etmeden önce 10 milyon dolar çekti.

Celsius CEO’su Mashinsky, Şirketin İflasından Önce 10 Milyon Dolar Çekmiş

Konuya aşina olan kişilere atıfta bulunan FT, Mashinsky’nin 10 milyon doları Mayıs ayında çektiğini bildirdi. Müşterilerin kripto para ayı piyasası ve kripto kredi kuruluşunun finansal istikrarı konusundaki endişeleri nedeniyle para çekme işlemleri 12 Haziran’da dondurulmuştu.

Bir sözcü FT’ye yaptığı açıklamada, Mashinksy ve ailesinin, para çekme işleminin ardından kripto kredi kuruluşunda dondurulmuş 44 milyon dolar değerinde kripto varlıkları olduğunu söyledi. Mashinksy 27 Eylül 2022 tarihinde CEO’luk görevinden istifa etti.

İlgili Haber  Kripto Para Şirketi Celsius'un İflas Davasında Yeni Bir Gelişme Yaşandı!

Şirket sözcülerinden biri konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştı:

“Mayıs 2022’nin ortasından sonuna kadar, Bay Mashinsky hesabındaki kripto paraların bir kısmını geri çekti ve bunların çoğu eyalet ve federal vergileri ödemek için kullanıldı. Bu para çekme işleminden önceki dokuz ay içinde, Mayıs ayında çektiği miktarın toplamı kadar kripto parayı düzenli olarak hesabına yatırdı.”

Mashinsky 2017 yılında Celsius’u kurmuş ve firma 2021 yılı sonunda 3 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. Firma 18 Temmuz’da Chapter 11 iflas başvurusunda bulundu ve o zamandan beri yasal işlemlere karıştı.

Vermont Mali Düzenleme Dairesi, firmanın Ponzi benzeri bir plan yürüttüğünü ve firmanın kullanıcılara güvence vermesine rağmen müşteri fonlarının güvende olmadığını bile iddia etmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail