binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiJanet Yellen Kripto Paraları Tehlikeli Olarak Nitelendirdi, FTX ve Enflasyon Hakkında Konuştu!

Janet Yellen Kripto Paraları Tehlikeli Olarak Nitelendirdi, FTX ve Enflasyon Hakkında Konuştu!

Janet Yellen kripto paralar konusunda uyarılarına devam etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

G20 zirvesi için Bali’de bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bugün CBS News’e verdiği röportajda FTX’in iflası ve kripto para birimleri hakkında konuştu.

FTX’in iflası hakkında daha öncede de konuşan Yellen regülasyon ihtiyacına dikkat çekmişti. Bu açıklamalarını yineleyen Yellen kripto paraları tehlikeli olarak nitelendirdi.

Yellen, FTX’in çöküşünün son derece riskli ve uygun düzenlemelerin bulunmadığı finansal ürünlere yatırım yapılmaması konusunda bir uyarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Bence burası yatırımcıların ve tüketicilerin gerçekten çok dikkatli olması gereken bir alan. Finansal piyasalarımızın çoğu için çok güçlü yatırımcı ve tüketici koruma yasalarımız var. Ancak bazı açılardan kripto para alanında regülasyon eksikliği var.”

Biden yönetiminin kripto para birimlerindeki düzenleyici boşluklara dikkat çektiğini hatırlatan Yellen, FTX’in çöküşüyle birlikte yaşananları uygun denetim ve düzenleme olmamasına bağladı.

“Ben Amerikalara paralarını neye yatırmaları veya yatırmamaları konusunda özel tavsiyelerde bulunamam ancak kripto para birimleri son derecek riskli varlıklardır ve hatta bazı yönleriyle tehlikelidir. Bu nedenle insanların bu alandaki işlemleri konusunda olukça dikkatli olması gerekir.”

“Enflasyon 2023’te Düşecek”

Enflasyon hakkında da konuşan Yellen enflasyonun ABD’de önümüzdeki yıl düşmesini beklediğini belirtti. Küresel enflasyon konusunda belirsizliğin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail