Cumhurbaşkanlığı’ndan Kripto Para Toplantısı Yapıldı! Yabancı Borsalar Yasaklanacak Mı?

Dün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kira artışlarından 3600 ek göstergeye kadar pek çok önemli konuda görüşme yapıldı.

Edinilen bilgiye göre toplantı başlıklarının bir tanesi de kripto paralardı.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen toplantıda kripto para yasasına ilişkin son değerlendirmeler yapıldı.

Henüz kamuoyu ile paylaşılmayan taslak yatırımcılar tarafından merakla beklenirken, kulislerden sızan bilgilere göre taslakta şu hususlara ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Kripto varlıkların ihracına yönelik esaslar Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenecek.

Kripto varlıklarla ilgili her türlü düzenleme ve yaptırım yetkisi konusunda kripto varlığın türüne göre Merkez Bankası, Ticaret Bakanlığı ve SPK ayrı ayrı yetkili olabilecek.

Kripto varlık alım satım platformu kurulabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak gerekecek.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra yurt dışında yerleşik kripto varlık platformları bir ay içerisinde Türkiye’de yerleşik kişilere hizmet vermeyi durduracak.

Taslağın son hali henüz belli değil ve Meclis’e geldikten sonra da bazı maddelerde değişiklik yapılabileceği değerlendiriliyor.

Bilindiği gibi daha önce yabancı borsaların Türkiye’de yasaklanması çokça gündeme gelmiş hatta bu konu ile ilgili birçok kripto para fenomeni görüşlerini bildirmek için Meclis’e gitmişti. Geçmiş aylarda ülkenin gündemini çokça meşgul eden kripto para yasası bir süredir sessiz kalsa da tekrar gündeme geldiği görülüyor.

Konu hakkındaki daha önceki yazılara aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)