İngiltere’den Bitcoin (BTC) Uyarısı: “Tüm Paranızı Kaybedebilirsiniz.”

Bitcoin’de yaşanan sert düşüş sonrası kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bitcoin’in 40.000$ mücadelesinde zorlandığını ve madencilerin satışları artırdığını pazar günü belirtmiştik.

Bir kötü haber de İngiltere’den geldi. İngiltere’nin mali yönetim otoritesi (FCA) bugün yaptığı bir açıklama ile Bitcoin ve kripto paralara yatırım yapan insanların tüm paralarını kaybetme riski taşıdığını ifade etti.

CNBC’nin haberine göre FCA tarafından yapılan açıklama şu şekilde,

“FCA olarak bazı firmaların yüksek getiri vaat eden kripto varlıklara yönelik yatırım yapma imkanı sunduğunun farkındayız. Tüketiciler bu tür ürünlere yatırım yaparsa, tüm paralarını kaybetmeye hazırlıklı olmalıdır.”

Her ne kadar bu açıklama doğrudan Bitcoin’i hedef almasa da yakın zamanda FCA tarafından yapılan bir başka açıklamada, kripto varlıkların potansiyel zararları nedeniyle perakende tüketiciler için uygun olmadığı açıklanmış ve kripto varlık türevlerinin perakende satışı yasaklanmıştı. Hali hazırda yeni bir kripto para düzenlemesi tasarısını tartışan İngiltere’den bir süre daha olumsuz haberler gelebilir.

Açıklamanın zamanlaması dikkat çekici. Bu haber, sert bir düzeltme içerisinde olan Bitcoin ve kripto para yatırımcısını daha fazla korkuya ve paniğe sevk edebilir.

İngiltere’deki düzenleyicilerin kripto varlıklara yönelik mesafeli ve katı duruşu devam ediyor. Son olarak İngiliz devi HSBC, kripto para borsalarına yönelik transfer işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (19)