binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnaliz2020 Bitcoin Rallisini Başlatan "Altın Fonları" Geri Mi Dönüyor? Altın ve BTC...

2020 Bitcoin Rallisini Başlatan “Altın Fonları” Geri Mi Dönüyor? Altın ve BTC İlişkisi

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin 19.000 $ seviyesi etrafındaki hareketlerine devam ediyor. 20.000 $ beklentisinin gerçekleşmediği her gün, yatırımcılar için daha çekilmez bir hal alıyor. Bir tarafta BTC‘nin sert yükselişinde trende olma isteği, diğer tarafta sert düşüşte zarar etme korkusu var.

Unutmayın, daha az kar etmek, zarar etmekten daha iyidir. Önceliğiniz mevcut varlığınızı korumak olmalı, daha sonra uygun zamanda, uygun hamleyle daha az risk alarak, yatırımınızı artırmayı denemelisiniz. Tüm bu konular da, sitemizde birçok yazımız mevcut bunları incelemenizi öneriyoruz.

İlgili Haber  Kripto Para Yatırımına Yeni Başlayanlara Tavsiyeler ve Öğretici Bilgiler

Bitcoin gibi para yerine geçen yatırım araçlarında; teknik analiz, grafikler kadar temel analiz, piyasa beklentisi ve piyasa gerçekleri ile kamuoyu algısı da önem arz etmektedir.

Bu hususta dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Bloomberg tarafından duyurulan bir habere göre son 1 aydır, altın borsalarında işlem gören fonlar aracılığıyla yaklaşık 5 Milyar dolar değerinde altın satıldı. Bilindiği üzere Altın, Ağustos 2020 tarihinden itibaren düşüş trendi içerisindeydi. Aralık ayı itibariyle dönüş sinyalleri verse de bu dönüşün ne kadar süreceğini ve yeniden 2000$’a doğru ralli başlatıp başlatmayacağını birlikte göreceğiz.

Covid-19 nedeniyle basılan trilyonlarca yeni para karşısında, Bitcoin’i daha iyi bir yatırım koruma enstrümanı olarak gören analistler, Ağustos 2020’de Altın fiyatlarındaki düşüşün başlamasıyla Bitcoin’in 20.000$ rallisini başlatmasının aynı döneme denk geldiğine dikkat çekiyor.

Bloomberg’in yayınladığı grafik incelendiğinde, Covid-19 öncesi kısmen benzer hareketler sergileyen, Bitcoin ve Altın, Covid-19 sonrası değişen Dünya düzeni ile birlikte, birbiri ile ters korelasyon göstermeye başladı. Altın fonlarında meydana gelen satışlarla para Bitcoin’e aktı ve Bitcoin’in 20.000$ rallisi başladı.

Altın fonlarında ki düşüş ile birlikte Bitcoin rallisini gösteren grafik

BTC‘nin bugünkü piyasa değeri Altın’ın sadece %3 ü, eğer bu oran yüzde 5’e çıkarsa yani fonlardan Bitcoin’e para akmaya devam ederse, mevcut fiyatın %50 oranında artışla 30.000$ seviyesine çıkabileceği düşünülüyor. Ancak Ons Altın’da başlayan ve Altın’ı 1800 $ seviyelerine yeniden çıkaran yükseliş devam ederse, Bitcoin’in rallisini başlatan fonlar tekrar Altın’a kayabilir. Bu da Bitcoin yatırımcısı için büyük risk oluşturuyor.

Her zaman bahsettiğimiz gibi 19.000 $ seviyeleri Bitcoin için riskli seviyeler, yatırım yapmak için yukarı veya aşağı yönlü bir kırılma yaşandıktan sonra, yeniden değerlendirme yapılmalı.

Unutulmamalı ki, Bitcoin sadece kendi tekniğiyle yorumlanarak yatırım yapılabilecek bir enstrüman değil. Dolar, Euro, Altın, küresel riskler ve beklentiler ile değişen Dünya düzeni ve insan yaşantısı gibi birçok unsur Bitcoin’in fiyatı üzerinde doğrudan etkili. Bu nedenle riski kadar karlılığı da yüksek bir ürün. Doğru zamanda ve doğru şekilde yatırım yapıldığı takdirde Bitcoin’den para kazanmanız mümkün aksi takdirde sadece balina yemi olarak yatırımlarınızı kaybedebilirsiniz.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail