binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin2020 Yılındaki Bitcoin (BTC) Fidye Saldırıları Rekor Kırdı! Kullanıcılar Nelere Dikkat Etmeli?

2020 Yılındaki Bitcoin (BTC) Fidye Saldırıları Rekor Kırdı! Kullanıcılar Nelere Dikkat Etmeli?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatında görülen inanılmaz artış, olumlunun yanı sıra olumsuz yönlere de sahip. 3.700 dolar seviyesinden 41.900 dolara kadar yükselen BTC, kötü amaçlı kişilerin de dikkatini çekti.

Bitcoin ve Kripto Para Yatırımcıları Artık Daha Tedbirli

Kripto para ve blockchain veri analiz şirketi Chainalysis tarafından yayınlanan verilere göre 2019 yılına kıyasla 2020 yılında Bitcoin odaklı fidye saldırılarında %311 artış görüldü. Chainalysis araştırma bölümü başkanı Kim Grauer, CNBC’ye verdiği demeçte bazı dolandırıcılık çeşitlerinde azalma olduğunu vurguladı. Ünlü isim bunu PlusToken ponzi yapısına veya OneCoin dolandırıcılığına bağlıyor. Milyonlarca yatırımcının mağdur olduğu bu iki olay sonrası kripto para sektörü birçok konuda daha fazla farkındalığa ulaşmış olabilir.

Grauer, insanların bundan 2 yıl önce kripto paraları “çabucak zengin olma” yöntemi olarak gördüğünü belirtti. Şimdi ise Bitcoin ve kripto paralarla ilgili olumsuz olayların genellikle fidye yazılım saldırıları odaklı olduğu görülüyor.

Fidye Saldırılarında Bitcoin Dönemi

Kripto paraların takip edilememe özelliği ve sunduğu anonimlik, birçok saldırganı çekmeyi başardı. Lider kripto para birimi Bitcoin belirli bir seviyeye kadar gizlilik sunsa da ek programlar ve araçlar ile bunu arttırmak mümkün. Bitcoin mixer gibi farklı hizmetler, %100 gizliliğe sahip olmayan BTC işlemlerini bile %100 gizli kılabilmekte.

Grauer, 2020 yılında karşılığında Bitcoin fidyesi istenen saldırıların %311 arttığına dikkat çekti. Saldırganların hedefleri ise genellikle kurumlar, büyük şirketler ve ünlü isimler oluyor. Fidye yazılım sisteme girdikten sonra bütün sistemi kilitleyip dosyaları şifreliyor. Bunun açılması için ise saldırganın hesabına istediği miktarın gönderilmesi gerekmekte.

Fidye saldırılarından korunmanın en temel yolu ise bilinmeyen linklere tıklamamak veya şüpheli e-postaları açmamak olarak ifade edilebilir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail