binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinTCMB, Kripto Paralarla İlgili Kafa Karışıklığını Gidermek İçin Yeni Açıklama Yaptı

TCMB, Kripto Paralarla İlgili Kafa Karışıklığını Gidermek İçin Yeni Açıklama Yaptı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

15 Nisan gecesinde Resmi Gazete üzerinde yayınlanan yönetmelik, kripto para sektöründe geniş çaplı bir paniğe neden oldu.

Kripto paraların aracı kurumlar üzerinden alınıp satılması veya kripto paralarla alışverişin tamamen yasaklanması, şu an için bu paniğin artmasına neden oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise bu sabah itibarıyla konu hakkında daha detaylı bir açıklama yayınladı.

İlgili Haber  Dikkat: Bankaların Bitcoin (BTC) ve Kripto Para Borsalarına Aracılık Etmesi Yasaklandı Mı?

TCMB’den Kripto Para Regülasyonları İle İlgili Yeni Açıklama

TCMB, aslında bu regülasyonun neden getirildiğini ve böyle sert bir yasağın uygulanmasının neden zorunlu olduğunu şu şekilde açıkladı:

“Kripto varlıklar herhangi bir düzenleme ve denetim mekanizmasına tabi olmaması, merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstermesi, anonim yapıları nedeniyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi, cüzdanların çalınabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi ile işlemlerin geri dönülemez nitelikte olması gibi nedenlerle ilgili taraflar açısından önemli riskler barındırmaktadır.

Son dönemde, söz konusu varlıkların ödemeler alanında kulanılmasına ilişkin çeşitli girişimlerin oluşmaya başladığı gözlenmiştir. Bu varlıkların ödemelerde kullanılmasının, yukarıda bahsedilen sebeplerle işlemin tarafları açısından telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaratma ihtimali bulunduğu ve bu alanda mevcutta kullanılan yöntem ve araçlara karşı güven zaafiyeti meydana getirebilecek unsurlar içerdiği değerlendirilmektedir.”

TCMB bu açıklama ile aslında tüketiciyi korumaya ve mağduriyeti daha oluşmadan engellemeye odaklı bir tutum sergilediğini ortaya koymakta.

Yine de bu yasağın bankaları kapsayıp kapsamayacağı ve bankaların bu durumda nasıl hareket edeceği konusunda yaşanan belirsizlik, yatırımcıların tepkisini çekmekte. Ancak genel algı bankaların bu durumdan etkilenmeyeceği yönünde.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

17 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

17 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Ali

Kripto para ile alışverişi yasaklıyor çünkü ondan vergi alamayacaklar. Düşünsene 150 binlik vergili arabadan verginin düşüldügünü .Aaaa ama bu halkın yararına . Burda rant yok burdan erdoğana yeni saray çıkmaz . Halk kazanır mazallah

Sedat

Ne alaka kardeş arabayı neyle alırsan al verişi alacaksın sen ödeme yöntemin değil aldığın fiyat belirler bunu

Anonim

içimden geçeni yazsam seninkilerin aynını yazardım

Sazan avı

Bunlar, Millette panik havası yaparak kripto parayı aşağı çekerek alttan almayı bile düşünüyor olabilir. Kripto paralarınızı bozdurup tuzağa düşmeyin..!

horoz kentli

milletin miğdesi kazınıyor açlıktan 9tlik ayçiçek yagı 20 tl oldu faturalara yetişemiyoruz devletin zamlarından dolayı kripdan gelir gelir saldırın

Cem

Tek amaç, kontrol edemedikleri kripto piyasasını sözde kontrol altına alıp vergiye tabi tutmak.

zeki

siz önce merkez bankasindan koruyun halki tl nin anasini aglattiniz simdi burda milleti koruma amacli diyor kimse sizin kadar zarar veremez

Satoshi Nakamato

Helal be. Kene gibi emdiniz milletin kanını. Kendimize 1 araba alırken, vergilerle 2 araba da devlete alıyoruz. Hala gelmiş TCMB neler diyor. Doymayan sizler yüzünden millet bunlara bel bağladı!

Crypto

Bu yönetmelik kripto paralarin ödeme yöntemi olarak kullanilmasini yasakliyor mesala alisveris sitesinde odeme asamasinda havale , kredi karti, kapida odeme gibi kripto ile ödeme eklenemeyecek. Örnegin Elon musk teslayi btc ile satilacagini acikladi bu yönetmelige uygun degil.

tayfun emeksiz

ya bütün mesele bundan vergi almak baktılar millet kazanıyor atladılar

Anonim

Az milletin cebi para gordü yasaklıyorlar neyse oy zamanı görüşürüz.

Mali

Şimdi bu yönetmelik paribu binance gibi yollardan kripto para alış ve satışı yasaklıyor mu

Takinardi

Evet

Kadir

Lan hayır alakası yok, devletin yasakladığı şey, kripto paralar ile normal alışveriş yapmayı yasaklıyor, mesela elon musk bitcoin ile araba satışı yapıyor ya, devlet buna izin vermiyor

Anonim

Yok.. sadecce Kritop sanal parayla ticaret yapamasin ve mal alıp Satamasin… ❤️

Cuneyt

Hayır yasaklamıyo merkez bankası 2 adet uygumluk belgeai olmayan kripto para ticareti yapan firmalara bu yasagı getirdi parıbu binance btc türk bunlardan biri değil normal yapılan işlemler hala aynı papara ve benzeri biçok şirket var bunlar için en azından kripto pRayı devlet kaale aldı bu sevindirici bi durum

Anonim

Hayır tabiki sen yine kripto para alım satımına devam edebilirsin yasaklanan şey kripto para ile alışveriş yapıp ödeme yapamazsın mesela ev araba aldın ödemesini kripto ile yapamayacaksın olay bu

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail