binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinCumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Açıkladı! "Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralara İlişkin Yeni Düzenlemeler Yolda"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Açıkladı! “Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralara İlişkin Yeni Düzenlemeler Yolda”

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Türkiye gece saatlerinde gelen kripto para ödemelerine ilişkin yönetmeliği tartışmaya devam ederken Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reuters’a konuşan Ertem “kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler yolda” dedi.

Kripto paraların kullanılması ve tasarrufu konusunda daha fazla düzenleme yapılacağını ifade eden Ertem, ilgili birimlerin gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi.

Reuters’un bugün yayınlanan yönetmelik ile ilgili sorularını yanıtlayan Ertem şunları aktardı;

“Merkez Bankası bugün önemli bir adım attı. TCMB kripto paraların genel eşdeğer olma fonksiyonunu yasakladı ki bu çok yerindedir. Kripto paralar merkezi olmayan bir tasarruf aracı.

Dolayısıyla Türkiye ve dünyada regülasyonlar henüz söz konusu değil ya da eksik. Dolayısıyla bu sistemlerin bir para birimi gibi kullanılması; kurumlara, bireylere telafisi mümkün olmayan hasar verebilir.

Bu konuda ilgili birimler reform programı kapsamındaki düzenlemeler konusunda hazırlıklarını yapıyor”

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

10 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

10 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Vergi ye hayır. Borsaya serbest. Vatandasa destek

Gördük paribu yu sistemi kilitliyor parayi yatırmıyor çektirmiyor bunları bilerke mi yapıyorsunuz vergiye veya yasaklara zemin mi son günlerde kirptolar arttıkça Türk borsalar da çoğaldı yoksa bunlar bir oyun mu ? Amaç bize muhtaç olsunlar gariban kazanmasın mi deniliyor ? Nedir ya bunlar Allah askina issizlik aldı başına gidiyor. Gençler evlenemiyor hep ekonomi. Yuva kurmak istiyor kuramıyor. En az 3 xocuk deniliyor ama vatandaş önce kendi karnını zor duyuruyor 3 tane cocugu nasıl doyuracak onların gelecekleri çöp mü olsun. çözüm bulacaginiza kisitlamalarla türlü türlü oyunlar…

Halil baba

Milli borsa dediniz insanların üç kuruşuna göz diktiniz herkesi soydunuz. Insanlar sizin milli düzeltici borsanızdan kaçtı kriptolardan zararlarını çıkartmaya çalışıyor şimdi buna el atmaya kalktınız. Abd engel olamadı bakalım siz olabilcekmisiniz. Ama bi gerçek var bu insanların vebalini odeyemiceksiniz.

remon

👏👏👏👏👏👏👏👏👏

VERGI GETIRMEYIN. DESTEK OLUN. YASAK GETIRMEYIN

Bu gidişle havaya kısıtlama ile birlikte vergi getirirler

TRAIDER

Bi sonraki seçime kadar şansları kalmadı. Tek şanslari kriptolar ile ekonomisini enflasyona karşı kurtaran vatsndaşlardı. Onlarda bu haberle gitti. Hep vergi hep vergi hep vergi. Vergi alamıyorsa devlet yasaklıyor. Hep yasak hep yasak hep yasak. Hele bu devlet kadar vergi alanını görmedim. Devletin Verdiği birşey de yok yani. Hep alıyor hep alıyor hep birşeyler alıyor bizden. Çay kaşığı ile veriyorlar, yemek kazanı kepçesiyle benden, bizden alıyorlar.

Anonim

Ayn

Traider

Bi sonraki seçime kadar şansları kalmadı. Tek sanslari kriptolar ile ekonomisini enflasyona karşı kurtaralardı. Onlarda bu haberle gitti. Hep vergi hep vergi hep vergi. Vergi anlamıyorsan yasaklıyor. Hep yasak hep yasak hep yasak.

Kaan

Yukselen yeni nesil, gelecek sizlerin eseri olacaktır.

Oğuzhan Taylan

Ya tüm dünya kabul etmiş bir siz akıllisiniz ya enayiler. Hindistan da yaptı aynısını ne oldu ? Bu millete , sizin verdiğiniz hasarı verebilecek bir başka varlık yok bu dünya da.

Kendi ülkesinde yabancı

Bu kadar kendi milletini kazıklayan cebine göz diken bir hükümet görmemiştim.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail