binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Zincir İçi Veriler Neyi Gösteriyor: BTC Temel Analizi

Bitcoin’de Zincir İçi Veriler Neyi Gösteriyor: BTC Temel Analizi

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin‘de teknik analizin önemli olduğu kadar temel analiz tarafının da önemli olduğu biliniyor. Hatta çoğu ayı veya boğa mevsimlerinin başlangıcı zincir içi verilere göre yorumlanıyor.

İlgili Haber  Bitcoin'de Ayı Sezonu Geldi Mi? Son Düşüşler Neyi Gösteriyor: BTC Teknik Analiz

Bu yazıda başlıca zincir içi verilerinde olumsuz bir durum olup olmadığına yakından baktık…

Borsalardaki BTC Miktarı

Borsalardaki satılmak üzere bekleyen BTC miktarına yani asıl adıyla borsalardaki BTC arzına baktığımız zaman bu değerin son düşüşle yine azaldığı görülüyor. En son BTC’de 10.000 dolarlık düşüş yaşandığında da büyük yatırımcıların elindeki BTC’leri satmamak üzere soğuk cüzdanlara aktardığını ve bu durumun olumlu olduğunu aktarmıştık.

İlgili Haber  Bitcoin'de Fiyatı Doğrudan Etkileyen Veri: Borsalardaki Arz Miktarında Son Durum Ne?

Yine aynı durum son düşüşte de kendini gösterdi. Bu bağlamda bu son düşüş ile beraber büyük yatırımcıların satış yönlü değil, alış yönlü hamle yaptığını ve soğuk cüzdanlarına BTC depoladıklarını söylemek mümkün.

Öte yandan madencilerin de elde ettikleri BTC’leri satmadığı ve biriktirdiği görülüyor.

Borsalardaki BTC Arz Miktarı – Kaynak: Glassnode

Balinalarda Durum Ne?

Balina yani “büyük yatırımcı” olarak tabir edilen yatırımcıların hangi pozisyonda işlem yaptığını bilmek çoğu zaman fiyat yönü hakkında ciddi fikirler verebiliyor.

100, 1.000 ve 10.000 BTC üzerinde elinde varlık tutan büyük yatırımcıların hareketleri incelendiğinde de BTC için olumlu sonuçlar ortaya çıkıyor. Özellikle elinde büyük miktarda BTC tutan yatırımcıların 46.000 dolar ortalama ile alış yaptığı aşağıdaki grafiklerden görülüyor.

Elinde 100, 1000 ve 10.000 BTC Tutan Cüzdanların Sayısı – Kaynak: Glassnode

Borsadaki Cüzdanların Değişimi

Sadece Bitcoin nazarında değil Bitcoin ile beraber başlıca altcoinlerin de son 30 günlük cüzdan değişimini gösteren veriler incelendiğinde, yine olumlu bir tablo bizi karşılıyor. Borsalardaki coin çıkışı oranı en son BTC’nin 17.000 dolar seviyelerinde olduğu alana kadar gelmiş durumda.

Grafikten de görülebileceği gibi genellikle borsalara akan miktar fazla olduğunda (yeşil olarak gösteriliyor) fiyat düşerken, çıkan miktar fazla olduğunda ise (kırmızı ile gösterilen) fiyat yükseliyor. Şu anda bu veri de incelendiğinde yükseliş sinyallerinin hala devam ettiği ve kurumsal veya büyük yatırımcıların alış yönlü hareket ettiği anlaşılıyor.

Borsalara Giren ve Çıkan Net Kripto Akışları – Kaynak: Glassnode

Haber Akışı

Haber akışı da incelendiğinde son zamanlarda olumsuz haberlerin bir miktar arttığı görülüyor. Özellikle ABD’deki belirsizlik sadece Bitcoin’i değil diğer birçok ürünü de doğrudan etkiliyor. Bu bağlamda fiyata direk etki edecek sert bir haber olmamakla beraber ilerleyen günlerde özellikle FED’den beklenen kripto para raporu gibi gelişmeler yakından takip edilmeli ve alım satım yaparken haber akışları da değerlendirilmelidir.

Ayrıca CME vadelileri de ayın son cuma günü olan 24 Eylül’de son buluyor. Genellikle kontratların son bulduğu tarihte bir miktar düşüş gözlemlenmektedir. Bugünkü düşüşü tetikleyen unsurun da bu olduğu birçok uzman tarafından düşünülürken yine de 24 Eylül gününe dikkat etmek gerekiyor.

İlgili Haber  Bitcoin'de Ayı Sezonu Geldi Mi? Son Düşüşler Neyi Gösteriyor: BTC Teknik Analiz

*Hiçbir veri kendi başına yön hakkında kesinlik sunmaz. Verileri teknik ve temel analiz şeklinde harmanlayarak ortaya ortak bir sonuç çıkarılmalı ve yatırım buna göre şekillendirilmelidir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Tiësto

Yusuf hocam selamlar kripto para yatırımcıları gurubunda kendi analizimi paylaştığım için banlandım yatırım tavsiyesi olmadığınıda belirtmiştim rica etsem banı kaldırırmısın.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail